L’outlet de Viladecans no ha restat clients al comerç local

Esteve Blanch, president de la XCV, explica que tampoc s’ha complert les previsions que molts visitants del centre comercial s’acostarien a la ciutat

Set mesos després de l’obertura de Viladecans The Style Outlets, els comerciants locals reconeixen que no els ha afectat tant com temien, segons informa l’ACN. De fet, Esteve Blanch, president de la Xarxa Comercial de Viladecans, destaca que, per exemple, les vendes a la campanya de Nadal van pujar respecte altres anys i que només les botigues de roba esportiva i les sabateries han notat un lleuger descens de les vendes. "Més enllà dels col·lapses als accessos de les dues primeres setmanes no hem notat gaire, ni per bé ni per mal, l'obertura del centre comercial", ha dit.

La percepció dels botiguers ve a confirmar el que els gestors del centre comercial van repetir insistentment abans de la seva obertura: que el comerç local no es veuria perjudicat perquè la seva oferta seria complementària. El que caldrà analitzar, segons destaca Blanch, és si no s'estan notant els efectes negatius per aquest fet, el de l'oferta complementària, o perquè l'outlet no està tenint l'èxit previst. "Les cues de les primeres setmanes no s'han tornat a veure i el pàrquing està sempre buit", assegura. "Acaben d'aterrar, però el boom de gent que havia de venir es va acabar en dues setmanes", reconeix.

Futura guia del municipi

Les darreres dades de visitants facilitades pels gestors del centre comercial són les dels dos primers mesos de funcionament quan 800.000 persones el van visitar, una xifra que feia preveure superar els tres milions de visitants previstos el primer any. Com els efectes negatius, el que tampoc s'ha complert és la previsió que molts dels visitants del centre comercial s'acostarien a Viladecans i que això beneficiaria els seus bars i restaurants. Aquí, Blanch lamenta que més enllà dels establiments més propers a l'outlet, els del centre del municipi no han notat en absolut aquest increment. En aquest sentit, el president de la Xarxa Comercial de Viladecans ha explicat a l’ACN que estan treballant en una guia que es distribuirà a l'outlet amb informació útil i d'interès del municipi. "No pot ser que ofereixin informació als visitants estrangers de Figueres o Sitges i que no puguin orientar els visitants sobre l'oferta comercial i d'oci de Viladecans", lamenta.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix