Quinze empreses comarcals opten als XXX Premis Pimes 2017

El lliurament de guardons serà al Palau Sant Jordi el 6 de juny amb la presència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont

Ja hi ha candidats als Premis Pimes 2017. Les 20 personalitats que formen part del jurat s’han reunit per estudiar i fer la deliberació corresponent de les 101 candidatures presentades, provinents de 93 empreses. La trentena edició dels Premis Pimes assoleix una xifra rècord pel que fa a les empreses presentades. Respecte a l’any passat, això suposa un increment del 43% més d’empreses, fet que s’associa amb la bona evolució de l’economia de la pime a Catalunya.

Els Premis Pimes compten amb quatre modalitats: Pime més competitiva, amb categoria de micro, petita i mitjana empresa; Comerç més competitiu; Premi Fundació PIMEC als valors d’empresa, i Premi a la qualitat lingüística en el món empresarial. El 51% de les candidatures que opten als premis ho són per la categoria de pime més competitiva; un 30%, per la de valors d’empresa; un 10% opten a la de comerç més competitiu; i un 9%, a la de qualitat lingüística en el món empresarial.

Representació del Baix Llobregat

Per territoris, el 76% de les empreses que opten als Premis són de la demarcació de Barcelona (71); el 15% són de Tarragona (14); el 8% de Girona (7) i l’1% de Lleida (1). En el Baix Llobregat, un total de 15 empreses candidates són de la comarca, mentre que la ciutat de L’Hospitalet també estarà representada per 4 empreses. D’altra banda, quant als sectors econòmics que representen les candidatures proposades, 47 són de la indústria; 34 provenen dels serveis; 10 del comerç; 7 del sector TIC i 3 del sector de la construcció.

Sopar solidari

El Sopar solidari anual de PIMEC, que servirà de marc per lliurar els Premis Pimes, serà el 6 de juny al Palau Sant Jordi i comptarà amb la presència de Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya.

Enguany, la patronal celebra un doble aniversari: 30 anys de premis, pimes, gremis i associacionisme, i 10 anys de la Fundació PIMEC, la primera fundació social del món empresarial. És per això que, amb més força que mai, el sopar tornarà a tenir caràcter solidari per tal de vehicular el compromís del món empresarial amb la societat catalana. Les aportacions fetes pels assistents es destinaran al programa emppersona de la Fundació PIMEC, que dona suport als empresaris i empresàries, i a les persones autònomes que s’han quedat sense negoci i sense feina i busquen una segona oportunitat. 

Altres guardons

En el decurs de l’acte, també es lliuraran altres guardons que no van a Jurat, com el Premi al Millor treball periodístic en temes econòmics, el Reconeixement en el comerç, el Premi a l’Experiència de col·laboració empresa-formació professional, el Premi a la Diplomàcia empresarial i el Premi a la Millor estratègia empresarial a través de la innovació i la internacionalització. Aquest any també es lliurarà la medalla de Reconeixement PIMEC a un empresari o empresària que hagi destacat per la seva trajectòria empresarial i per la seva contribució en l’àmbit associatiu.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix