L’Ajuntament d’Esplugues defensa la “vocació inicial” del Firaesplugues

El consistori considera també que la reducció horària de les terrasses a la via pública permet compatibilitzar l’activitat econòmica dels restauradors amb el descans dels veïns

Amb motiu de la manifestació convocada aquesta tarda per la Unió de Botiguers i Comerciants d’Esplugues de Llobregat per protestar “per la nova Ordenança Municipal de Terrasses i l’exclusió del sector de la restauració de Firaesplugues”, l’Ajuntament ha volgut respondre a les acusacions que fa aquesta associació local.

Eduard Sanz, primer Tinent d’Alcalde, considera el fet que el sector de la restauració no participi enguany al Firaesplgues és perquè “excepte l’edició de l’any passat, els restauradors locals no han participat mai en aquest tipus de fira. Nosaltres, des del seu origen, sempre hem donat prioritat a què la fira tingués un caràcter industrial i comercial. De fet, alguns comerços s’han quedat fora per falta d’espai” i afegeix que “considero que no hem exclòs al sector de la restauració del Firaesplugues perquè el que hem fet és prioritzar una vocació inicial de la fira que s’ha mantingut en totes les edicions.”

D’altra banda, referent a l’aprovació de la nova Ordenança Municipal de Terrasses sobre els horaris de les terrasses, Sanz explica a La Premsa del Baix que “ha estat després d’un intens procès participatiu on han estat els representants dels comerciants i també dels veïns. Considerem, des de l’equip de govern, que en tota activitat a la via pública cal haver-hi un equilibri. Ha d’haver-hi terrasses, però també ha de ser compatible amb el descans dels veïns. Amb la reducció només d’una hora pensem que el sector de la restauració pot continuar fent la seva activitat econòmica i, paral·lelament solucionem una recomanació que es va fer el Síndic de Greuges i a veus que demanaven una reducció encara més dràstica dels horaris de les terrasses a la ciutat”. Així doncs, els restauradors podran tenir Terrassa els dies no festius fins a les onze dels vespres, i les vigílies de festiu, festius i caps de setmana fins a les 24 hores (els bars i restaurants tindran trenta minuts més per recollir les taules i cadires).

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
95

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix