Puigdemont: "La Catalunya industrial i moderna s'està produint al Prat"

El cap del Govern va presidir la primera edició de la Nit de l’Empresari del Prat de Llobregat, organitzada per l’associació Prat Empresarial

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va encapçalar ahir la celebració de la 1a Nit de l’Empresari del Prat de Llobregat. Davant uns 150 empresaris assistents a la cerimònia, el cap del Govern va voler posar en relleu que “la Catalunya industrial i moderna que volem s’està produint al Prat”, en referència al nombre d’empreses tecnològiques i lligades a la quarta revolució industrial ubicades a la zona. Pel cap de l’Executiu, el Prat és “el pulmó econòmic del país i marca el camí que haurem de fer en el futur.”

elprat puchi 2

En aquesta línia, Carles Puigdemont va demanar als empresaris que “aneu fora a explicar lo” i els va oferir el recolzament de l’Executiu. “El Govern us ajudarà, tenim la necessitat d’estar al vostre costat, no esteu sols, hi ha una administració que intenta acompanyar-vos, promoure els vostres projectes perquè aneu endavant, i que farà tot el que pugui, fins i tot buscar-ho a fora, perquè us sentiu segurs en els vostres projectes professionals”, va ressaltar.

El president també va lloar el fet que els empresaris del Prat, malgrat els anys de crisi, “no us hagueu resignat mai, hagueu resistit i no hagueu tirat la tovallola”. Puigdemont va agraïr aquest actitud, perquè “quan això passa, vol dir que tenim un país pel qual val la pena lluitar i invertir, perquè hi ha una gent que no s’arronsa.”

El referendum

En el decurs de la cerimònia, el president Puigdemont va respondre també a algunes de les preguntes dels socis de l’associació El Prat Empresarial, organitzadora de l’esdeveniment. Així, el cap de l’Executiu es va referir a la celebració del referèndum per assegurar que la transició cap a un Estat independent “serà la menys traumàtica possible”. Carles Puigdemont va insistir que “nosaltres estarem fins al final disposats a dialogar” amb el Govern espanyol, però “la resposta sempre és un no rotund, però això no invalida el desig de voler expressar-nos.”

Corredor ferroviari mediterrani

El president va parlar també sobre el corredor ferroviari mediterrani, una infraestructura que “un territori com el Prat de Llobregat necessita imperiosament per tenir més oportunitats de negoci”. Carles Puigdemont va dir també que els catalans “ja no se senten tan sols” com fa deu anys en aquesta reclamació, al fer-la també seva empresaris valencians i de la resta de l’eix mediterrani, però ha reconegut que és decebedora la posició del Govern espanyol.

Premi Vicente Baltasar

Prèviament al president Puigdemont va intervenir l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor; el president de l’associació organitzadora, Jordi Morera, i el director general d’Operacions per a Espanya i Itàlia d’Amazon, Fred Pattje. En el decurs de l’acte, el cap del Govern va lliurar també el Premi Vicente Baltasar, que en aquesta primera edició va recaure a títol pòstum en l’empresari d’aquest mateix nom, conegut mecenes del món de l’esport i de la cultura del Prat del Llobregat.

elprat puchi 3

La cerimònia, que va tenir lloc a l’Acadèmia Sánchez Casal d’aquest municipi del Baix Llobregat, va assistir també el delegat del Govern a Barcelona, Miquel Àngel Escobar.

Redacció / Fotos: El Prat Empresarial

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
166

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix