Conveni entre Martorell i Castellví en matèria de Promoció Econòmica

Els castellvinencs ja poden accedir als serveis i recursos del ‘Molí Fariner’ en matèria formativa i de recerca de feina

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes i l’Ajuntament de Martorell van rubricar ahir el conveni de col·laboració en matèria de Promoció Econòmica que permet des d’ara als veïns i veïnes de la petita localitat baixllobregatina accedir als serveis i recursos de ‘Molí Fariner’ de Martorell. Aquests recursos abasten àmbits com la formació o la recerca de feina, inclòs l’accés a la xarxa Xaloc-borsa de treball. El document el van signar l’alcalde de Castellví, Joan Carles Almirall, i el de Martorell, Xavier Fonollosa, acompanyats del regidor de Promoció Econòmica de Martorell, Lluís Amat.

El Ple de Castellví va donar el vistiplau a aquest conveni el passat mes de gener. Martorell, posteriorment, també en va fer aprovació. Ara, el procés s’ha tancat amb la signatura del conveni. Amb aquest document, es fa possible ampliar els serveis en matèria de promoció econòmica a disposició de la ciutadania de Castellví, uns serveis que el municipi, per les seves dimensions i recursos, no pot oferir directament.

conveni1

L’alcalde, Joan Carles Almirall, que també és regidor de Promoció Econòmica, explica que, en iniciar el mandat, “vaig establir converses amb Martorell perquè ens poguessin donar un cop de mà en matèria de promoció econòmica”. Castellví, amb els recursos disponibles, no pot tenir un tècnic dedicat exclusivament a aquesta àrea, de manera que “es fa de més i de menys en aquesta matèria, però potser no tot el necessari”, explica l’alcalde, i per això s’ha buscat la col·laboració amb Martorell, que disposa d’una àmplia cartera de recursos en aquest sentit. Almirall ha agraït novament la predisposició de l’Ajuntament de Martorell per arribar a un acord amb Castellví i afirma que “mancomunar serveis, i més en un poble tan petit, és molt interessant”.

La vigència del conveni està fixada, d’entrada, fins al 31 de desembre del 2019, atès que es tracta d’un acord entre els responsables municipals dels respectius ajuntaments en l’actual mandat.

Fem Xarxa Fem Empresa

L’aprovació d’aquest conveni se suma a la recent adhesió de Castellví de Rosanes al projecte Fem Xarxa Fem Empresa orientat a potenciar el teixit econòmic local. En aquest àmbit, Castellví acollirà dos cursos per a empreses i emprenedors els mesos d’abril i de novembre, les inscripcions dels quals s’obriran en breu.

Detecció de necessitats

D’altra banda, avui al matí l’Ajuntament de Castellví s’ha reunit amb personal tècnic del Consell Comarcal del Baix Llobregat per iniciar la detecció de necessitats formatives a la comarca en matèria de cicles formatius i altres capacitacions de tipus professional, d’acord amb les necessitats de les empreses de la zona.

Redacció / Foto: Aj. Castellví de Rosanes

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix