Cornellà i Sant Boi, entre les ciutats amb més oferta comercial

Castelldefels i El Prat de Llobregat encapçalen el rànquing de municipis amb major oferta de grans empreses

Ahir es va presentar el primer Cens d’Establiments Comercials de Catalunya, elaborat per la Direcció General de Comerç de la Generalitat, en col·laboració amb el Consell General de Cambres de Catalunya. Aquesta eina estadística, fins ara inèdita, permet disposar d’informació actualitzada de l’activitat comercial arreu del territori, a partir de les xifres estadístiques relatives a les empreses comercials, als seus establiments i a les activitats que hi desenvolupen.

La presentació es va fer en el marc de la sessió de les jornades Comerç Increïble, dedicada al Creixement de l’Empresa Comercial; unes jornades que se celebren al Mobile World Centre i que s’emmarquen dins la Setmana de Comerç que organitza del 20 al 26 de març la Generalitat, amb activitats arreu del territori. La presentació va anar a càrrec de Joan Morera, de la Dir. Gral. De Comerç, i de Manel Amado, de la Cambra de Comerç de Sabadell.

Entre les onze primeres

A nivell del Baix Llobregat, Cornellà de Llobregat ocupa la sisena posició del rànquing de l’oferta comercial per a municipis de més de 75.000 habitants. Girona encapçala la taula seguida de Barcelona i Lleida. El municipi baixllobregatí, amb un cens de 86.072 persones, té un total de 1.163 establiments i una superfície de 151.906 metres quadrats, que representat en densitat comercial de 13,51 establiments per cada 1.000 habitants (1.764,87 m2 per cada 1.000 habitants). A més, Sant Boi de Llobregat, que ocupa l’onzè lloc del rànquing. Amb 82.402 persones té 942 establiments, que representa una superfície de venda de 337.548 m2. Al municipi hi ha 11,79 establiments per cada 1.000 habitants (1.324,74 m2 per cada 1.000 habitants).

Origen de les empreses

Analitzant el teixit comercial per origen de les empreses (en municipis de més de 50.000 habitants), els municipis amb major oferta de grans empreses són Castelldefels (8,7%), El Prat de Llobregat (7,4%), i Tarragona /7,1%). Per contra, les grans ciutats catalanes amb més oferta autòctona (d’empreses del mateix municipi) són Lleida (77,0%), Terrassa (75,3%), i Barcelona (74,9%). Així mateix, hi ha 152 municipis on el 100% de l’oferta correspon a empreses locals.

Redacció / Foto: Generalitat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix