L’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat ja és una realitat

Avui s’ha presentat al Consell Comarcal aquest projecte que té com a objectiu impulsar i donar suport a l’economia social i cooperativa en el territori

El Consell Comarcal del Baix Llobregat ha estat escenari, aquest matí, la presentació de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat. Han presidit l’acte el del president del Consell Comarcal, Josep Perpinyà, així com el director general d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa, Josep Vidal.

ateneu 1

L’Ateneu Cooperatiu és un projecte estratègic per impulsar i donar suport a l’economia social i cooperativa en el territori, que compta amb una gestió compartida entre administracions locals, ajuntaments i consell comarcal, i entitats de l’economia social de la comarca, cooperatives, associacions i fundacions.

Alguns dels elements que caracteritzen l'Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat, i que constitueixen els punts forts d'aquest projecte són:

  1. La col·laboració i participació conjunta de tots els actors implicats en l’economia social. Es tracta de fer dels seus serveis un punt de trobada entre les entitats i empreses de l’economia social, les administracions locals i la ciutadania en el seu conjunt, per tal de fer una prestació conjunta i col·laborativa, enfortint i possibilitant el creixement econòmic i la generació de riquesa per a la nostra comarca.
  1. L’arrelament i la implicació amb el territori dels projectes. Les cooperatives, les entitats i empreses de l’economia social estan fortament arrelades i compromeses amb el desenvolupament econòmic i social del territori. Aquest aspecte fa que el creixement econòmic que es dóna sigui més sostenible i preservi la cohesió social.
  1. Evidenciar el suport que des de les administracions locals es vol donar a l’economia social de la comarca. Les administracions del nostre territori aposten per impulsar l’economia social i cooperativa. L’Ateneu cooperatiu del Baix Llobregat és un clar exemple d’aquesta iniciativa, que està emmarcada dins d’una estratègia més global que es va encetar fa uns anys a la comarca, i que es vol mantenir al llarg dels propers anys.

Per finalitzar i aprofitant que avui és el Dia Internacional de les Dones, la Cooperativa Posidònia ha presentat el seu projecte, un espai destinat a la realització d’activitats terapèutiques i educatives, i un exemple de model empresarial més igualitari, on la representativitat de les dones té un major pes i presència que en altres formes empresarials.

Redacció / Foto: Consell Comarcal del Baix Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix