El preu del lloguer de l'habitatge a la comarca va pujar un 5,1% el 2016

Durant l’any passat es van formalitzar 10.713 contractes, amb un import mitjà mensual de 650,59 euros al mes

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, va presentar l’Informe sobre el mercat de lloguer a Catalunya corresponent a l'any 2016, elaborat per la Secretaria d’Habitatge i Millora Urbana del Govern.

Durant el 2016, a Catalunya es van formalitzar 142.714 contractes de lloguer nous, un 0,7% més que l’any 2015 (141.767). Les rendes de lloguer s’incrementen, per segon any consecutiu, a totes les zones, encara que amb diferent intensitat. L’informe mostra que a nivell de Catalunya, aquest increment és del 6,8%, i el preu mitjà s’ha situat en els 596 euros mensuals. La intensitat de l’increment, però, presenta una relació inversa a la distància amb Barcelona. Així, mentre que a Barcelona ciutat puja un 9%, a l’àmbit metropolità l’increment és menor que a la capital (5,9%) i a la resta de Catalunya és del 3,5%.

Pel que fa a la resta del territori, l’Informe sobre el mercat de lloguer a Catalunya apunta que el lloguer mensual de mitjana és superior als 500 euros a l’àmbit metropolità de Barcelona (Barcelonès, Baix Llobregat, Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental) i a les comarques del Garraf i la Val d’Aran. Els lloguers inferiors als 300 euros, per la seva banda, es localitzen a la demarcació de Lleida (comarques del Pallars Jussà, Garrigues, la Noguera, el Solsonès) i a les Terres de l’Ebre (Terra Alta i Montsià). Per demarcacions, aquest increment se situa en el 7,6% a les comarques de Barcelona; en el 4,1% a les de Girona; en un 1,7% a Lleida i un 3,5% a les comarques de Tarragona.

Al Baix Llobregat

La nostra comarca va experimentar l’any passat un creixement del lloguer mensual d’habitatge inferior a la mitjaçana de Catalunya. Així, el 2016, el preu mitjà va ser de 650,59€, un 5,1% més que el 2015. D’altra banda, els contractes formalitzats nous durant el 2016 va ser de 10.713, que representa una disminució del 2,3% menys que l’anterior any.

borras

La consellera Borràs ha assenyalat que, tot i que es tracta d’un augment important sobretot si es compara amb l’increment de l’IPC”, les dades “estan allunyades d’algunes xifres que s’han escoltat darrerament”. “Un 9% no és el 15, el 18 o el 26,4% que ens han explicat els portals d’internet que en són part interessada i que es basen en ofertes de preus i no en contractes reals”, va afegir. En aquest sentit, Borràs va emfatitzar que “cal actuar en base a dades fiables” i va remarcar que “el portal que més ofertes té a Barcelona en té 6.500 i es corre el risc d’incentivar un increment dels preus, que és precisament el que volem evitar”. Borràs va ressaltar que “el lloguer és molt important pel Govern” i que “cal actuar sobre aquest mercat per fer-lo més atractiu, més segur i més estable” i pugui ser “una opció real a Catalunya i accessible per tothom”. Va recordar que “aquest febrer s’ha anunciat la creació d’un índex de referència de preus de lloguer a Catalunya, la primera acció producte de les conclusions del grup de treball de lloguer impulsat pel Govern”. Segons va anunciar la consellera, aquest índex de preus es podrà presentar “a finals d’aquest mateix mes.”

A l’acte també van participar el secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala; el president de la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona, Joan Ràfols, i l’economista especialista en cicles immobiliaris, Agustí Jover.

Redacció / Foto: Generalitat. Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix