Segueix pujant l'ocupació hotelera i d'apartaments en el 2016 al Baix

En els hotels va ser del 73%, mentre que en els apartaments a la comarca fou del 66%

Segons dades facilitades per l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, amb una ocupació hotelera del 73% i una ocupació del 66% en els apartaments, el creixement de l'ocupació es consolida al Baix Llobregat el 2016. Els mesos de febrer, juliol, abril i setembre van ser els que van experimentar un major creixement de l’ocupació.

Tarifes i procedència

Van augmentar les tarifes en hotels i apartaments. El preu mig d'una habitació doble en un establiment hoteler és de 65€, el preu observat en els apartaments, 78€. El mes de febrer és el que va registrar un major increment de l'ocupació i mitjana tarifària en hotels i en apartaments. En apartaments el major increment de l'ocupació també es va registrar al febrer però l'increment tarifari s'observa al mes de setembre. La mitjana de nits d'estada dels clients dels hotels i apartaments de la comarca fou de dues nits.

2016 va ser l’any que va registrar més clients que venen per vacances i per activitats esportives. Va augmentar el pes del motiu negocis en l’estada als hotels del Baix Llobregat.

Segons procedència, es van equilibrar els clients espanyols i estrangers en els hotels del Baix Llobregat (53% del total són espanyols) i va continuar el predomini del client estranger en els apartaments (66%). Els clients del mercat espanyol eren majoritàriament de Catalunya, Madrid i Andalusia. Respecte l’any anterior va destacar l’augment del client gallec i canari en els hotels i del client català en els apartaments de la comarca. Els clients provinents del mercat internacional foren principalment de França, Regne Unit i Alemanya. Respecte el 2015 destaca l’increment del client francès, belga i suís en els establiments hotelers i alemany i escandinau en els apartaments.

Reserva i ocupació

El canal de reserva directe, incloent-hi web pròpia, va ser el predominant en els establiments hotelers (43% del total de reserves) i apartaments (49%) i els clients individuals el principal segment d'ocupació als hotels (67% del total) i apartaments (92% del total). Respecte el 2015 augmenten les reserves individuals i les reserves online externes en els establiments hotelers. Va augmentar el pes de les reserves online externes en els hotels i apartaments de la comarca. La reserva externa online (35% en els hotels i 34% en els apartaments) i les centrals externes (23% en els hotels i 17% en els apartaments) van ser els altres canals de reserva presents a la comarca.

Redacció / Fotos: AC Hotel Gavà Mar

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix