El Prat, el municipi català que més va créixer en renta familiar

L’augment entre els anys 2001 i 2013 va ser del dos per cent

El Prat de Llobregat va ser el municipi català que durant els anys 2011, 2012 i 2013 va augmentar més la seva renda mitjana per habitant, concretament un 2%. En canvi, la mitjana catalana va baixar un 3%, que representa 500 euros per persona en tres anys. Així es desprèn de les darreres dades publicades per l'Institut Català d'Estadística (IDESCAT), que ha estudiat l'evolució de la renda familiar disponible als municipis de més de 20.000 habitants. Segons l'IDESCAT, el principal motiu del descens de la renda familiar a Catalunya en aquests tres anys de crisi ha estat la reducció dels ingressos per salaris, especialment en el sector serveis.

Les úniques poblacions catalanes de més de 20.000 habitants que van millorar la renda entre 2011 i 2013 pertanyen al Baix Llobregat, perquè és la comarca amb un pes més gran de persones afiliades al sector industrial. A diferència del sector serveis, la indústria ha registrat més augments salarials i menys contractes temporals.

Així, El Prat, amb un augment del 2%, ha estat el municipi amb una millor evolució del poder adquisitiu de les famílies, seguit de Cornellà, l'Hospitalet i Sant Andreu de la Barca, amb un 1%. En el sentit contrari, els municipis que en aquells tres anys van perdre més poder adquisitiu van ser Palafrugell (-11%), Amposta (-10%) i Tortosa (-8%).

Final del formulario

Redacció / Foto: Aj. El Prat de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
182

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix