Puigdemont: “La inversió d'Amazon, porta d'entrada a l'economia del futur"

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, visiten les obres del centre logístic acompanyats pel responsable de l'empresa a l'estat espanyol, Fred Pattje

Les obres del nou centre logístic que la multinacional Amazon està construint al parc de Negocis Mas Blau II del Prat de Llobregat avancen a bon ritme per tal d'obrir portes durant la propera tardor, amb la vista posada en la campanya de Nadal, quan atendrà clients de tot Europa. Més de 400 persones de mitjana treballen cada dia a les obres.

Precisament, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, han visitat aquest matí les obres del gran centre logístic, acompanyats pel responsable de l'empresa a l'estat espanyol, Fred Pattje. El centre logístic que construeix Amazon ha de donar feina a 1.500 persones en els propers tres anys.

amazon visita 1

El cap de l’Executiu ha ressaltat “el maridatge” entre administracions i empresa per fer possible aquest projecte “que és una porta d’entrada al futur”.Hi ha inversions que són importants per a la creació de llocs de treball, però aquesta és especial perquè ens insereix en una economia de futur on cada vegada tenen més pes les tecnologies de la comunicació, i, per tant, l’hem de fer créixer”, ha subratllat. A més, Puigdemont ha felicitat Amazon per la tria del Prat com a seu de la futura planta perquè és un gran indret per les seves comunicacions, pel teixit que hi ha aquí, pel potencial que té, perquè és una veritable biga mestra del sistema econòmic del sud d’Europa, i per aquesta vocació desacomplexada de contribuir al desenvolupament econòmic”.   

amazon visita 2

El president ha volgut també agrair a Amazon la seva aposta a Catalunya, on disposarà de tres centres, un cop inaugurat a la tardor el centre del Prat. Puigdemont ha assegurat que aquesta decisió de la companyia no cau en un camp per fecundar sinó en un país que ja té una gran capacitat d’atracció d’inversions, d’atracció de recerca i investigació i d’atracció de nous negocis” . Hi ha unes bones universitats, bones escoles, bons professionals, administracions que saben cooperar entre si per fer possible els projectes, i hi ha una vocació clara que es vol expressar d’obrir-se cap al món”, ha reblat.

D’altra banda, segons l'alcalde Lluís Tejedor, "l'Ajuntament del Prat i Amazon tenen un acord per tal que les persones apuntades a la borsa de treball del Centre de Promoció Econòmica del Prat tinguin prioritat a l'hora de fer el procés de selecció d'empleats i empleades". Aquest procés de selecció de personal començarà cap al mes de maig. Tejedor també ha reclamat a Fred Pattje que les condicions de treball i els salaris al centre logístic siguin dignes.

Un quarantena de treballadors

De moment, segons la companyia, ja s'han obert una quarantena de llocs de feina relacionats amb l'equip tècnic d'aquest centre logístic de 63.000 metres quadrats, on Amazon ha invertit 200 milions d'euros. I és que aquesta multinacional veu El Prat com una porta d'entrada a Europa. Altres motius pels quals la companyia ha escollit el municipi són la formació professional i el teixit empresarial que hi ha a Catalunya, tal com ha destacat Pattje.

Final del formulario

Redacció / Fotos: Aj. El Prat de Llobregat-Generalitat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
157

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix