Puja la població assalariada de la comarca en el quart trimestre de 2016

Creix també el nombre de centres de cotització a la Seguretat Social i les afiliacions corresponents al règim d'autònoms

La població assalariada al Baix Llobregat creix respecte a l’anterior trimestre en 3.984 persones, l’autònoma en 320 i el nombre d’empreses en 365, segons l’informe trimestral de conjuntura laboral realitzat per a l’Observatori del Baix Llobregat. Des del punt de vista de l'evolució interanual, totes aquestes magnituds creixen respecte al mateix període de 2015.

Activitats en creixement

Tal com va succeir en el trimestre anterior, el sector educatiu es presenta en aquest 4t trimestre com la principal activitat econòmica que fa créixer l’afiliació, i segueix recuperant així la pèrdua de llocs de treball que es va donar al llarg dels mesos d'estiu i que es va copsar en les dades del segon trimestre. També destaquen en creixement d’afiliació les activitats de serveis socials sense allotjament, activitats esportives i d’entreteniment i el comerç al detall.

En termes interanuals, les activitats que més augmenten l'ocupació a la comarca són les de serveis socials sense allotjament, transport aeri, activitats especialitzades en la construcció i comerç a l'engròs.

L’atur registrat a les oficines de treball disminueix en aquest quart trimestre tant respecte al trimestre anterior com respecte al mateix període de l'any passat. En termes interanuals, es comptabilitzen gairebé 8.000 persones registrades menys, i la taxa d'atur registral s'ha reduït en l'últim any del 14,7% al 12,5%. Pel que fa a la contractació, augmenten en 1.942 els contractes registrats respecte el trimestre anterior. En termes interanuals la contractació també s’incrementa. El 87,6% dels nous contractes d’aquest trimestre han estat temporals.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix