El comerç pratenc s’estalvia 825.000 euros en vuit anys

L'Ajuntament va implantar l’exempció per inici d’activitat l'any 2009 per impulsar l'activitat comercial a la ciutat

L'exempció per inici d'activitat ha estalviat 825.000 € en 8 anys als nous establiments comercials del municipi. Aquesta mesura la va establir l'any 2009 l'Ajuntament del Prat per afavorir la implantació de nova activitat comercial a la ciutat en un context de crisi econòmica. Des del 2009, l'Ajuntament ha anat prorrogant aquseta mesura any rere any, que també es repetirà l'any 2017, el novè des de l'inici de la seva aplicació. L'exempció no s'aplica a les zones del port, aeroport ni a la plana del Galet (on està situat el centre comercial Splau).

Segons fonts municipals, la mesura suposa l'exempció de la taxa per concessió de la llicència d'activitat, de la taxa per llicència d'obres, de l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres i de la taxa d'autorització sanitària, que es meritin com a conseqüència de l'obertura d'un establiment comercial. El gruix de l'exempció correspon a la taxa per llicència d'activitat.

L’any passat

Durant el 2016, el departament municipal de Gestió Tributària va gestionar 160 expedients un import total de 129.444 € de beneficis fiscals per als nous establiments, enfront als 88.740 € de l'any anterior. L'import, considerat individualment, pot variar d'un cas a l'altre, perquè cada tipus d'activitat empresarial tributa de manera diferent.

Final del formulario

Redacció / Foto: Aj. El Prat de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix