L’Escola d’Aprenents de SEAT celebra seixanta anys

Més de 2.600 estudiants han passat per aquest centre formatiu, convertit en un referent a Espanya d’FP Dual

SEAT està d'aniversari en complir-se els 60 anys de vida de l'Escola d'Aprenents. Aquest centre d'excel·lència de formació professional va néixer en 1957 amb l'objectiu de formar als joves professionals en l'àmbit de la indústria automobilística i ja són més de 2.600 els estudiants que han passat per ell durant aquest període.

Al llarg d'aquestes sis dècades, l'Escola d'Aprenentes de SEAT s'ha anat adaptant als canvis i novetats en els plans de formació professional, incorporant programes pioners com la implantació, des de l'any 2012, del sistema de Formació Professional (FP) Dual, inspirat en el model alemany. Aquest programa combina formació teòrica i pràctica a les aules amb períodes de treball en les plantes de producció de SEAT. Els estudiants signen un contracte laboral de formació i aprenentatge que els permet cotitzar i perceben una remuneració mensual derivada del treball que realitzen.

L'alt nivell tècnic de les instal·lacions i dels formadors, juntament amb la realització de pràctiques formatives en un entorn real, han impulsat l'èxit de l'Escola d'Aprenentes de SEAT, en la qual actualment aprenen i treballen 163 joves. Xavier Ros, vicepresident de Recursos Humans de SEAT, destaca l’encomiable labor de l'Escola en l'estratègia de formació de la companyia. “Els joves troben una triple oportunitat: aprendre un ofici, desenvolupar-ho en un entorn de treball real i incorporar-se a la plantilla amb un contracte indefinit en finalitzar la seva formació. El fet que un de cada dos estudiants que han passat per l'Escola d'Aprenentes formi part de l'actual plantilla de SEAT i que un 11% dels directius de la companyia provinguin d'aquest centre avala l'estratègia corporativa seguida.”

Doble titulació

L’FP Dual que ofereix l'Escola d'Aprenentes de SEAT permet als estudiants obtenir doble titulació, alemanya i espanyola, després de superar una formació de 4.600 hores, distribuïdes en tres cursos. La formació a les aules i tallers de l'escola es combina amb hores als centres de producció, on treballen amb la guia i la supervisió de tutors formats per la Cambra de comerç alemanya. Aquesta formació, basada en el model alemany, els dóna una capacitació global que els prepara de manera integral per solucionar els reptes que els plantejarà el seu dia a dia.

Redacció / Fotos: SEAT

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
167

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix