Coneixement, tecnologia i innovació, aposta econòmica a Castelldefels

Ajuntament, UPC i empreses locals acorden la creació d’una Oficina de Transmissió del Coneixement i una plataforma digital per intercanviar experiències, reptes i solucions

L'Ajuntament de Castelldefels vol aprofitar, en benefici del desenvolupament econòmic i les empreses de la ciutat, les nombroses oportunitats que ofereix la ubicació del campus universitari de la UPC al municipi, integrat per diferents centres punters en l'àmbit del coneixement, la innovació i la tecnologia com per exemple l'Escola d'Enginyeria de Telecomunicacions i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC), l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona (ESAB) o l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO).

Projecte pilot

Per això, el consistori baixllobregatí i UPC han portat a terme de manera conjunta durant 2016 un projecte pilot d'apropament del món empresarial al món del coneixement i la innovació generats al campus universitari. El projecte, finançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), ha comptat amb la col·laboració d'una seixantena d'empreses i institucions que han participat en les reunions organitzades per l'Ajuntament.

En aquesta línia, l'Ajuntament de Castelldefels “ha decidit fer una aposta ferma i clara per situar Castelldefels al mapa del coneixement gràcies a la presència de la universitat i aprofitar-ho per al desenvolupament econòmic i empresarial de la ciutat, al mateix temps que vinculem també ciutat i territori”, explica l'alcaldessa de Castelldefels, Candela López. “Volem que Castelldefels sigui també un referent en l'àmbit del coneixement i la innovació i que a més els nostres veïns i veïnes es beneficiï d'una manera directa”

Es tracta, segons expressa el delegat del rector al campus de la UPC a Castelldefels, Josep M. Yúfera, “d'un projecte de col·laboració entre el món universitari del campus i l'empresarial local, sota el paraigua de l'Ajuntament de Castelldefels per pensar conjuntament idees tecnològiques innovadores que s'enfrontin als reptes d'un Castelldefels del futur. Amb èxit, hem trencat la barrera que de vegades hi ha entre universitat, empresa i govern local”.

Per això, l'Ajuntament, amb la col·laboració del campus de la UPC i diverses empreses de la ciutat, aposta per la posada en marxa de tres projectes innovadors. En primer lloc, la creació d'una Oficina de Transmissió de Coneixement, que permetria a les diferents empreses plantejar els seus problemes i reptes a la universitat de manera que aquesta podria aportar-ne diferents propostes i solucions més adients. El projecte anirà acompanyat de la creació d'una plataforma digital que permetrà la posada en contacte de manera directa entre empreses i universitat per treballar de manera conjunta. La iniciativa preveu incidir especialment en tres eixos primordials per a la ciutat com són el socio-sanitari, el turisme i l'esport.

Segons la regidora de Promoció Econòmica i Foment de l'Ocupació, Eva López, l'objectiu és “establir un pont entre dos sectors molt importants de la  nostra ciutat com són les empreses i tot el coneixement, innovació i tecnologia que ens pot oferir la UPC”.

“El Gran Salt”

La tercera pota d'aquesta aposta ha estat la creació dels premis als millors projectes empresarials "El Gran Salt", lliurats a l'Escola d'Enginyeria de Telecomunicacions i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC).

En el marc de la col·laboració entre Ajuntament, universitat i empreses es van identificar un conjunt de reptes empresarials als quals la UPC ha donat resposta mitjançant tot un conjunt de projectes que ha elaborat l'alumnat de les assignatures d'Empresa, del Grau en Enginyeria de Sistemes Aeroespacials (mencions en Aeronavegacxió/Aeroports) i d’Empresa, Telecomunicacions i Sostenibilitat del Grau en Enginyeria de Ssitemes de Telecomunicació i Grau en Enginyeria Telemàtica.

gransalt

Un jurat conformat per persones representants del món empresarial i educatiu va valorar els projectes i va premiar els 5 millors dels 16 finalistes. “Ha estat un primer repte que tindrà més trajectòria, ja que va ser un èxit tant de participació per part de l’alumnat com per la implicació de les empreses que han participat”, valora Eva López. “L'objectiu d’aquest equip de Govern es seguir treballant per visualitzar el campus com un centre de coneixement a la nostra ciutat i apropar-ho a ciutadania i, més en concret, a les empreses”.

L'acte va comptar amb la presència dels estudiants i les empreses que han participat, així com de l'alcaldessa de Castelldefels, Candela López, el delegat del Rector al campus de la UPC, Josep M. Yúfera, la regidora de Promoció Econòmica i Foment de l'Ocupació, Eva López, els membres del jurat i patrocinadors del projecte.

Redacció / Fotos: Aj. Castelldefels

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
182

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix