ERC-Viladecans presenta al·legacions a les ordenances fiscals de 2017

Planteja una reducció de l’IBI per a  tots els habitatges i del 50% per a famílies amb menys recursos, proposen elements de progressivitat a les plusvàlues, reduir-les en cas de venda per sota del preu de compra, modificar a la baixa la taxa de residus comercials, a més d’ampliar els descomptes a les famílies nombroses reconstituïdes

El grup d’ERC de Viladecans ha presentat al·legacions per a la modificació de diversos articles de les ordenances fiscals i reguladores de preus públics de 2017 que va aprovar provisionalment el Ple municipal d’octubre. Entre d’altres, destaca la reducció de la quota de l’IBI d’un 50% per a famílies que compleixin una sèrie de requisits com disposar d’uns ingressos anuals bruts inferiors o iguals a 18.674 euros per a un nucli familiar de quatre persones. La mesura també beneficiaria famílies amb pocs recursos que tinguin algun membre amb un grau de discapacitat reconegut superior al 33%.

El regidor d’ERC, Xavier Martín, ha justificat la proposta perquè “aquest  proper 2017 serà el desè d'una crisi que sacseja la nostra societat, que ha reduït els llocs de treball, aturat dràsticament l'activitat econòmica, afectat greument les economies familiars, incrementat estructuralment els aturats de llarga durada i els col·lectius amb risc d'exclusió social. Durant aquests 10 anys, la pressió fiscal sobre el ciutadà de Viladecans s’ha vist incrementada. Per exemple, aquest darrer exercici 2016, hem vist com s’han incrementat els tipus de gravamen de l’IBI un 22%. Tipus que es mantenen, invariables, de cara al 2017.”

En aquest sentit, Martín ha afegit que “tenint en compte la situació socioeconòmica i l'estat de l'economia local, creiem que cal començar a introduir elements de progressivitat en les ordenances municipals, de manera que aquells que més pateixen tinguin beneficis fiscals, ens adaptem a la realitat immobiliària i promoguem la dinamització econòmica i laboral.”

Més avantatges i bonificacions

Esquerra Republicana planteja ampliar els descomptes a les famílies nombroses reconstituïdes per a equiparar els seus drets als de la resta i posar fi a les discriminacions que pateixen. Al mateix temps proposa apujar el tipus als solars buits de gran valor al màxim legal permès, augmentar el tipus a les oficines, incrementar les bonificacions als propietaris de pisos que els posin a lloguer o permetre el pagament del rebut de l’IBI en sis terminis en lloc dels quatre actuals.

D’altra banda, els republicans sol·liciten reduir la taxa comercial de recollida de residus en un 50% i eliminar-la en el cas d’aquells establiments que acreditin que recullen les deixalles pels seus propis mitjans. Martín ha recordat que “durant el 2016 s’han produït reduccions dels serveis als establiments comercials, ja que se’ls ha deixat de proveir del servei de recollida selectiva porta a porta, passant a compartir els contenidors amb la resta de la ciutadania. Tot i veure reduït el servei, la taxa abonada s’ha mantingut inalterable.”

ERC també demana aplicar subvencions per als casos d’herències i subvencions, de forma progressiva pels ciutadans de rendes inferiors i també per la compra-venda d’immobles amb pèrdues.

Redacció / Foto: Aj. Olesa de Montserrat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix