Un 21% de les empreses del Baix Llobregat són de valor afegit

La majoria d’aquestes activitats (més del 16% d’empreses i el 25% de població ocupada) són del sector serveis i estan basades en coneixement

Les activitats de valor afegit que es desenvolupen en un territori són rellevants en tant en quant consoliden un tipus d’economia amb futur, més competitiva i amb menys inestabilitat conjuntural. Alhora són considerades activitats tractor i generadores de dinamisme econòmic.

Segons l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, el 21% de les empreses i 34% de la població ocupada ho està en activitats d’alt valor afegit. La majoria d’aquestes activitats (més del 16% d’empreses i el 25% de població ocupada) són del sector serveis i estan basades en coneixement.

En el conjunt d’activitats de valor afegit, el pes d’aquestes respecte el total de l’ocupació i de les empreses és major a Catalunya que al Baix Llobregat. Amb això i tot, la presència de les activitats d’alt contingut tecnològic en la indústria és major a la comarca.

La distribució d’aquestes activitats a nivell municipal és asimètrica. Amb això i tot, suposen, en tots els municipis, més del 15% de les empreses i més del 20% de la seva població ocupada.

L’evolució del nombre d’empreses de valor afegit varia segons pertanyin al sector serveis o industrial. Les empreses basades en coneixement creixent de manera continuada, en canvi, les d’alta tecnologia del sector industrial són les més afectades en els trimestres posteriors a l’inici de la crisi.

Redacció / Foto: Observatori Comarcal del Baix Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix