Nou increment a la comarca de l'ocupació hotelera i d'apartaments

El tercer trimestre de l'any es va caracteritzar pel predomini del client estranger

Segons les dades publicades per l'Observatori, l'ocupació hotelera del tercer trimestre de 2016 és del 89,6% a hotels i del 78,5% a apartaments del Baix Llobregat (superior a la de la província de Barcelona -79,4%- i conjunt de Catalunya -79,8%-). L'ocupació hotelera i d'apartaments augmenta tant respecte el tercer trimestre de 2015 com respecte el trimestre anterior. Es registra l'ocupació hotelera del trimestre més elevada dels darrers vuit anys. El tercer trimestre de l'any es caracteritza pel predomini del client estranger en apartaments i en hotels.

Les vacances és el principal motiu d'estada en hotels i apartaments de la comarca. Els establiments de categoria superior i els ubicats a la zona Delta són on vacances ha tingut major pes en les estàncies del trimestre.

Internet

El principal canal de reserva ha estat internet (39% del total de reserves en hotels) i el del propi establiment (45,1% del total de reserves en apartaments). Els clients individuals romanen com el principal segment de l'ocupació hotelera (el 73,8%) i dels apartaments (95,8%). Les reserves per internet són més presents a la zona Delta i als establiments de categoria superior.

El preu mitjà d'una habitació doble als hotels de la comarca ha estat de 70,30€. Les tarifes augmenten tant respecte el trimestre anterior com respecte el mateix trimestre de l'any anterior.

Augmenta el motiu d’estada per vacances i salut respecte el trimestre anterior i augmenta salut, negocis i activitats esportives respecte el tercer trimestre de 2015. Salut registra la major xifra d’ocupació dels darrers quatre anys. El motiu d’estada que ha tingut més impacte en l’ocupació dels apartaments ha estat clarament el de vacances, seguit dels negocis i activitats esportives.

El tercer trimestre de l'any es caracteritza pel predomini del client estranger en apartaments i hotels. Augmenta el pes dels clients alemany, escandinau i suís en els apartaments del Baix Llobregat. En els hotels, els clients anglesos i belgues augmenten el seu pes en el conjunt de clients estrangers. Els clients procedents de Catalunya i Galícia són els que més augmenten en els clients nacionals dels apartaments, en els hotels són els madrilenys i gallecs.

L'ocupació observada supera a l'ocupació prevista. Els principals indicadors del clima empresarial del sector hosteler (restauració i allotjament, principalment) continuen presentant valors positius.

Redacció / Foto: Hotel SB BCN Events

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix