Ensenyament i SEAT aposten per promoure l'FP en el sector de l'automoció

Han renovat un acord que preveu l’ampliació d’actuacions en FP dual i en el reconeixement acadèmic de l’experiència laboral del personal de l’empresa automobilística

El Departament d'Ensenyament i l’empresa SEAT han renovat el conveni de col·laboració que té per objectiu promoure i desenvolupar la formació professional en el sector de l’automoció a Catalunya. L’acord el van signar el director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Melcior Arcarons, i el vicepresident de Recursos Humans de SEAT, Xavier Ros.

L’acord preveu actuacions per ampliar l’FP dual, per realitzar el reconeixement acadèmic de l’experiència laboral del personal de l’empresa automobilística i de col·laboració en l’actualització dels currículums dels cicles formatius del sector. En aquest sentit, Melcior Arcarons va explicar que “les actuacions previstes en aquest conveni contribueixen a desplegar els tres eixos estratègics per a la millora de la formació professional de Catalunya: la modernització curricular dels títols, la flexibilitat i accessibilitat de les ofertes formatives i l’extensió de la formació professional dual.”

Així mateix, el director general d’FP ha remarcat que “renovem per quatre anys més el conveni de col·laboració amb la principal empresa industrial de Catalunya, empresa amb un ampli, sostingut i exigent compromís en favor de la formació professional”. “Les tres actuacions que estan previstes al conveni són un pas important en favor de la qualitat i la utilitat de la formació professional”, va afegir Arcarons.

Per la seva banda, Xavier Ros, va destacar "el compromís de SEAT amb les activitats formatives que milloren la qualificació i el reciclatge dels professionals del sector i d'aquells joves que vulguin especialitzar-se en aquest camp professional. La indústria de l'automoció afronta canvis que transformaran completament la seva activitat, pel que és clau que els treballadors estiguin preparats per respondre a aquests reptes i a les noves demandes de la indústria 4.0."

El conveni preveu que Ensenyament ofereixi orientació a les empreses pel desenvolupament de la formació professional dual i també que faci un seguiment del procés. Pel que fa al reconeixement acadèmic, Ensenyament el durà a terme a partir dels aprenentatges assolits a través de l’experiència laboral pels treballadors de SEAT. També es podrà donar validesa acadèmica a les accions de formació contínua que imparteix l’empresa als seus treballadors. Un altre aspecte que es contempla és que el personal de SEAT pugui cursar parts d’un cicle formatiu de manera flexible.

SEAT, a banda de col·laborar en l’actualització dels currículums, treballarà amb el Departament en l’organització i realització de cursos de formació i actualització tecnològica per al professorat dels centres educatius públics que imparteixin estudis relacionats amb el sector, facilitarà la utilització de les seves instal·lacions i cedirà vehicles per al seu ús didàctic ús en centres d’FP públics.

Redacció / Foto: SEAT

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix