El Congrés d’Enginyeria Municipal parla de la rebaixa de l’atur a Molins

El municipi baixllobregatí continua encapçalant la llista dels municipis de més de 20.000 habitants que més han reduït l’atur en els darrers anys

El deteriorament de les finances locals durant els anys de crisi econòmica han obligat als ajuntaments a implantar mesures innovadores que assegurin la cohesió social. Les mesures adoptades a Molins de Rei van ser considerades com a cas d’èxit pel Col·legi d’Enginyers Tècnics d’Obres Públiques de Catalunya, que va convidar a l’Ajuntament a explicar els motius pels quals la vila és un exemple en la rebaixa de la taxa d’atur. Entre els anys 2013 i 2015 les persones inscrites a l’atur a Molins de Rei s’han reduït un 30’52%.

El regidor d’Empresa i Contractació de l’Ajuntament de Molins de Rei, Marcel Marín, va ser l’encarregat d’explicar en el III Congrés d’Enginyeria Municipal les mesures adoptades per l’Ajuntament que han permès que la vila continuï encapçalant la llista dels municipis de més de 20.000 habitants que més han reduït l’atur en els darrers anys.

L’esdeveniment, celebrat a Barcelona, ha reunit a professionals de l’enginyeria, empreses, gestors i polítics que desenvolupen la seva activitat en l’àmbit local. Entre els temes que es van tractar enguany van destacar el disseny de l’espai urbà, les mesures dels ajuntaments per fer front a la crisi, l’economia circular, les noves tecnologies, la millora i conservació d’infraestructures urbanes o els transports urbans.

En la seva ponència, el regidor d’Empresa i Contractació, Marcel Marín, ha explicat que “a Molins de Rei s’han implantat mesures que afavoreixen la creació d’ocupació com l’arribada de la fibra òptica als polígons industrials, la creació del Consell de Seguiment de la Crisi, l’entrada en servei del punt PAE, que permet crear una empresa en 48 hores, els ajuts a emprenedors o el plans d’ocupació”. També va voler subratllar que “l’index de supervivència d’una empresa creada a Molins de Rei és un 25% superior que la resta de Catalunya.”

Redacció / Foto: Hospital Sant Joan de Déu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
157

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix