El municipi baixllobregatí continua encapçalant la llista dels municipis de més de 20.000 habitants que més han reduït l’atur en els darrers anys
El deteriorament de les finances locals durant els anys de crisi econòmica han obligat als ajuntaments a implantar mesures innovadores que assegurin la cohesió social. Les mesures adoptades a Molins de Rei van ser considerades com a cas d’èxit pel Col·legi d’Enginyers Tècnics d’Obres Públiques de Catalunya, que va convidar a l’Ajuntament a explicar els motius pels quals la vila és un exemple en la rebaixa de la taxa d’atur. Entre els anys 2013 i 2015 les persones inscrites a l’atur a Molins de Rei s’han reduït un 30’52%.
El regidor d’Empresa i Contractació de l’Ajuntament de Molins de Rei, Marcel Marín, va ser l’encarregat d’explicar en el III Congrés d’Enginyeria Municipal les mesures adoptades per l’Ajuntament que han permès que la vila continuï encapçalant la llista dels municipis de més de 20.000 habitants que més han reduït l’atur en els darrers anys.
L’esdeveniment, celebrat a Barcelona, ha reunit a professionals de l’enginyeria, empreses, gestors i polítics que desenvolupen la seva activitat en l’àmbit local. Entre els temes que es van tractar enguany van destacar el disseny de l’espai urbà, les mesures dels ajuntaments per fer front a la crisi, l’economia circular, les noves tecnologies, la millora i conservació d’infraestructures urbanes o els transports urbans.
En la seva ponència, el regidor d’Empresa i Contractació, Marcel Marín, ha explicat que “a Molins de Rei s’han implantat mesures que afavoreixen la creació d’ocupació com l’arribada de la fibra òptica als polígons industrials, la creació del Consell de Seguiment de la Crisi, l’entrada en servei del punt PAE, que permet crear una empresa en 48 hores, els ajuts a emprenedors o el plans d’ocupació”. També va voler subratllar que “l’index de supervivència d’una empresa creada a Molins de Rei és un 25% superior que la resta de Catalunya.”
Redacció / Foto: Hospital Sant Joan de Déu