Sant Climent de Llobregat torna a congelar l’IBI

El consistori va aprovar unes ordenances fiscals que estableixen la congelació de totes les taxes i impostos que afecten les economies familiars

El Ple de l’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat va aprovar les ordenances fiscals per a l’any vinent. Entre el més destacat de la normativa que regula les taxes i impostos municipals per al 2017 es troba la congelació de l’IBI i de la resta de tributs que afecten directament a les economies familiars. L’objectiu d’aquesta decisió és mantenir a la baixa la pressió fiscal que assumeixen les famílies en un moment en el qual encara pateixen els efectes de la crisi econòmica.

En aquest sentit l’alcalde, Isidre Sierra, destacava en finalitzar el Ple que “la congelació dels impostos té un doble vessant. Per una banda la més evident com és que els climentons i les climentones no tindran una preocupació econòmica extra. Però per una altra per a l’administració significa que no tindrem més ingressos i que haurem d’assumir amb l’esforç i els recursos propis les despeses que no podrem finançar per aquesta via. Tot i que és el que ens reclama el moment actual, és important que ho expliquem”. En aquest sentit Sierra destacava la rebaixa establerta en la licitació de diferents serveis interns com ara els serveis legals per tal de promoure l’estalvi des de la pròpia administració.

Suport al vehicle elèctric

Un altre aspecte remarcable en les ordenances fiscals per a l’any vinent és el suport establert a l’ús del vehicle elèctric. En aquest aspecte es bonifica en un 75% l’ús privat en l’impost de vehicles i un 25% a les empreses que fomentin l’ús del transport ecològic. Cal recordar que l’Ajuntament ofereix bonificacions de l’IBI de fins al 50% per famílies monoparentals així com a subvencions per a les empreses que contractin persones aturades del municipi.

L’alcalde va agrair als grups del PDECAT, de Gent per Sant Climent i d’Agrupació d’Esquerres per la confiança en l’aprovació de les ordenances municipals afirmant que “està clar que quan pactem temes socials i de suport a la família hi ha grups que fan política constructiva.”

Pel que fa a les taxes que s’incrementen aquestes es caracteritzen per no afectar als serveis generals al ciutadà i per no superar el 0,4% de creixement.

Redacció / Foto: Aj. Torrelles de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
160

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix