L’Ajuntament de Gavà redueix el seu deute d’uns dos milions d’euros

Aquesta actuació representa una disminució del 10'50% de la despesa financera derivada de l'eliminació d'una sèrie de préstecs

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Gavà va aprovar una amortització de crèdit d’1,9 milions d’euros. Aquesta actuació representa una disminució del 10'50% de la despesa financera derivada de l'eliminació d'una sèrie de préstecs, i suposa alliberar càrrega financera per valor de 544.725 euros que es destinaran a reforçar serveis i prestacions per la ciutadania.

Gràcies a aquesta nova acció, el deute de l'Ajuntament de Gavà se situa ara en el 73% de ràtio d’endeutament (que relaciona el deute amb els ingressos ordinaris de l’exercici). Aquesta ràtio, segons les previsions pressupostàries, passarà a ser del 67.75% al final de l'exercici 2017. Aquests percentatges estan clarament allunyats del límit de 110% que marca la Llei d’Hisendes Locals, i suposen que l'Ajuntament de Gavà s'avança en dos anys al 75% que el Pla Econòmic i Financer vigent preveia per al 2018.

Des de l’any 2014, el deute s’ha reduït en un 35%, passant dels 51.5 milions existents a 33,9 milions d’euros en aquests moments. En el mateix període, l'indicador de deute mitjà per habitant ha passat de 1.112 euros a 772 euros. A final de l'exercici 2017, aquest indicador es preveu que passi a ser de 670 euros per habitant.

El tinent d'alcalde d'Economia i Governança, Jordi Tort, ha remarcat que aquest és “un nou indicador, especialment rellevant, de la solvència de l'Ajuntament, de la capacitat per mobilitzar recursos i donar més i millors serveis i prestacions als ciutadans, i d'una gestió rigorosa que sap administrar els recursos i prioritzar les polítiques necessàries per a Gavà”. Tort ha afegit que la conseqüència d'aquesta manera de gestionar també és la congelació de la pressió fiscal -tal com recullen les Ordenances Fiscals aprovades en el mateix Ple d'ahir- i l'increment dels recursos per destinar a inversions.

Redacció / Foto: Aj. Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
157

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix