El futur centre comercial d’Esplugues crearà més de 500 llocs de treball

A més, durant la construcció es produiran altres mil llocs de treball entre directes i indirectes

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, i el conseller delegat de Finestrelles Shopping Center SL, Víctor Manuel Gómez, van signar ahir un protocol d’actuació per a la promoció de l’ocupació i el comerç local d’Esplugues, davant el proper inici de les obres de construcció del futur centre comercial del sector de Ca N’Oliveres, al barri de Can Vidalet (al solar que hi ha entre els carrers Laureà Miró, núm. 2-14 i Sant Mateu, núm. 9), que s’inclou a l’àmbit sud del Pla Porta BCN d’Esplugues.

El centre comercial iniciarà la seva construcció properament, després que l’Ajuntament va concedir el passat 30 de setembre la llicència de construcció a l’empresa Finestrelles Shopping Center SL, que invertirà 120 milions d’euros. La previsió és que estigui acabat entre finals del 2018 i principis del 2019. El centre comercial tindrà una superfície total de 40.500 m2, distribuïts en: 25.700 m2 per a la superfície de vendes (4.200 m2 d’hipermercat d’alimentació i 21.500 m2 de comerç en general), 350 m2 per a oficines, 12.000 m2 per a ús residencial que no sigui habitatge (com ara residència per a estudiants o hotel), 2.200 m2 per a restauració, i la resta per a serveis, magatzems i circulació.

Aquest centre –ubicat als terrenys que antigament havia ocupat el Camping Barcino- forma part del Pla Porta BCN d’Esplugues, aprovat el 2004. El pla ha suposat fins ara la urbanització de l’avinguda Jacint Esteva i el soterrament de les línies elèctriques d’alta tensió que travessaven la zona.

En el protocol subscrit per l’Ajuntament i Finestrelles Shopping Center s’especifica que les dues parts “entenen que la construcció d’aquest centre és positiva per a la ciutat, ja que generarà activitat econòmica i llocs de treball i per­metrà la participació del comerç local”.

Prioritats i protocol

En el procés de construcció del futur centre comercial es calcula que es crearan uns 1.000 llocs de treball, entre directes i indirectes, i quan aquest es posi en funcionament, més de 500 més. D’acord amb el protocol subscrit, es donarà preferència a la contractació de persones d’Esplugues i, per a la construcció, els promotors prioritzaran la contractació de proveïdors i de materials d’establiments d’Esplugues.

En aquest sentit, els promotors del centre comercial es comprometen que les demandes d’ocupació de les empreses que participin en la construcció del centre, així com també els diferents operadors i les empreses que portin a terme els treballs de gestió, manteniment, vigilància i neteja del centre, es gestionaran inicialment a través de la Borsa de Treball de l’Ajuntament d’Esplugues i, en igualtat de mèrits, es prioritzaran les persones residents en el municipi, per raons d’eficiència i sostenibilitat ambiental.

El protocol inclou diferents línies de treball:

- El comerç local d’Esplugues tindrà preferència per instal·lar-se al centre comercial. Als 5.000 m2 destinats a petita botiga que tindrà el centre comercial, el comerç de la nostra ciutat tindrà prioritat per iniciar negoci i, a més, també tindrà l’oportunitat d’escollir la ubicació de local comercial.

- Finestrelles Shopping Center realitzarà un estudi sobre l’impacte del centre comercial al teixit comercial de la ciutat, per tal que puguin assessorar els comerciants actuals en l’orientació del seu negoci i, si cal que facin algun canvi o adequació del seu comerç .

- Finestrelles Shopping Center col·laborarà amb l’Ajuntament en l’impuls i la promoció del comerç local.

- El promotor es compromet a gestionar inicialment a través de la Borsa de Treball la contractació de persones, tant en el procés de construcció com en la posada en marxa del centre comercial i, en igualtat de mèrits, es prioritzarà les persones empadronades a Esplugues.

- Finestrelles Shopping Center col·laborarà amb l’Ajuntament amb la realització de campanyes de comunicació per promoure el comerç local facilitant mitjans de publicitat a l’exterior i a l’interior del centre –tant analògics com digitals-.

Redacció / Fotos: Aj. Esplugues de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
112

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix