ERC-Gavà reclama el pagament d’impostos segons la renda

El grup municipal republicà demanarà al Govern local estudiar la fórmula i que la tarificació social s’implanti el 2018

ERC-Gavà presentarà al Ple d'aquest 27 d'octubre una proposta per afavorir un pagament més just i equitatiu dels impostos locals, segons la renda declarada. Els republicans consideren que bona part dels ingressos de l'Ajuntament provenen de les taxes imposades sobre diverses utilitzacions de béns públics i la prestació de serveis. Algunes d'aquestes taxes, com la de Recollida, Transport i Gestió d'Escombraries i altres Residus, recau sobre les persones i les entitats que ocupin o utilitzin els habitatges als quals es presta el servei, bé sigui a títol de propietari, usufructuari, arrendatari i, fins i tot, a precari. Això fa que tinguin una quota unitària igual per a tots els contribuents.

ERC considera que aquesta concepció de la taxa és socialment injusta, i que cal avançar cap a una progressivitat per tal que les persones amb rendes altes –i per tant les que presumiblement consumeixen més i més residus generen– paguin proporcionalment més que les de rendes baixes.

La mateixa Llei Reguladora de les Hisendes Locals estableix que «per a la determinació de la quantia de les taxes podran tenir-se en compte criteris genèrics de capacitat econòmica dels subjectes obligats a satisfer-les». Alguns ajuntaments, com ara el de Sabadell, governat per un alcalde d'Esquerra, ja ho fan i estableixen la quota tributària en funció de la renda.
 
Es tracta d'un tema complex que cal que els tècnics municipals s'estudiïn, tant des del punt de vista jurídic com econòmic, però és factible. Seguint aquesta argumentació, el grup municipal d'ERC proposa al Govern local estudiar, tècnicament la implantació d'aquestes novetats durant el 2017, i que aquesta tarifació social s'implanti ja l'any 2018.

Redacció / Foto: Aj. Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix