Gavà, primer municipi català que s’adhereix al projecte Pacte + indústria

L’objectiu és aprofundir en un model de creixement econòmic socialment inclusiu i mediambientalment sostenible i reduir la taxa d’atur actual.

L’Ajuntament de Gavà s’ha convertit en el primer consistori que s’adhereix al Pacte + indústria a Catalunya amb l’objectiu d’aprofundir en un model de creixement econòmic socialment inclusiu i mediambientalment sostenible i reduir la taxa d’atur actual. Aquest matí l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez s’ha reunit amb el president de l’entitat, Joan Trullén, per rubricar aquesta adhesió que va ser aprovada en el ple municipal de juny.

Els agents socials i econòmics agrupats en el Pacte + indústria sol·liciten dels representants polítics al Parlament de Catalunya el seu compromís per impulsar la indústria i el canvi de model productiu amb el màxim de consens. Per això, demanen un gran acord programàtic/pacte nacional per a la indústria que estableixi el marc de concertació política i de diàleg social, i un full de ruta de llarg recorregut per emprendre les transformacions necessàries. Aquest acord ha de permetre enfortir la competitivitat de la indústria, afavorir la modernització tecnològica i la innovació, posar en marxa polítiques de recerca i desenvolupament, programes formatius, incrementar la capacitat exportadora, transformar els processos productius  basant-se en la sostenibilitat econòmica, social i ambiental i generar ocupació estable i de qualitat.

Raquel Sánchez assegura que “Gavà, com a ciutat i com a municipi, ha de treballar per impulsar en el nostre territori un model industrial que es basi en la innovació, la recerca, el desenvolupament i que busca pels seus polígons industrials i per la seva base econòmica i productiva un model que creiem és de futur”. D’altra banda, el president de Pacte + indústria Joan Trullén ha mostrat la seva satisfacció pel fet que Gavà se sumi al Pacte. Trullén explica que “per nosaltres té una gran significació i, a més que ho faci aprovant en el plenari la seva adhesió donat que suposa el consens d’altres forces polítiques.”

Redacció / Foto: Aj. Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
97

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix