Ensenyament i FGC promouen l'FP dual en l'àmbit del manteniment ferroviari

S’incorporen alumnes de Mecatrònica industrial a l’Institut Esteve Terradas i Illa de Cornellà de Llobregat i de Sistemes electrotècnics i automatitzats a l’Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca.

La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, han signat un conveni de col·laboració per impulsar i desenvolupar la formació professional en modalitat dual en l’àmbit del manteniment ferroviari. L’objectiu és millorar la qualificació professional dels treballadors en aquest sector.

La formació professional dual permet als alumnes rebre formació al centre docent i a l’empresa, i alhora suposa una estada retribuïda de l’alumne a l’empresa que permet l’aprenentatge de la professió en un context real de treball. Rull ha destacat que FGC és una companyia modèlica "que acredita que, quan volem, podem treballar en termes d'excel·lència". El conseller ha recordat igualment que Catalunya "té moltes coses a dir en matèria ferroviària" i que aquests nous estudiants permetran completar l'actitud i aptitud que ja es dóna a l'operadora pública. "Necessitem tenir els millors elements per donar als ciutadans el millor servei", ha reblat.

La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha valorat que “la signatura d'aquest conveni posa de relleu la importància que aquest país dóna a la Formació Professional”. A Catalunya “el 40% dels alumnes que acaben secundària fan batxillerat o un cicle superior, com és el cas de la formació dual que es durà a terme a FGC”, ha explicat. El pas següent serà desplegar la llei d’FP que integra la formació inicial i la ocupacional.

Apropar-se a les empreses

Aquest curs escolar s’incorporaran alumnes en modalitat dual als cicles formatius de grau superior de Mecatrònica industrial a l’Institut Esteve Terradas i Illa de Cornellà de Llobregat, de Sistemes electrotècnics i automatitzats a l’Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca i de Sistemes de telecomunicacions i informàtics a l’Institut Leonardo da Vinci de Sant Cugat del Vallès.

La col·laboració entre el Departament d’Ensenyament i FGC permetrà participar en la formació de futurs professionals, facilitant l’adaptació dels processos formatius a les necessitats del mercat laboral i apropant la formació professional que s’imparteix en els centres educatius a la realitat de les empreses.

Els estudiants que cursin aquests cicles en modalitat dual estaran en contacte amb la cultura i la tecnologia de l’empresa i coneixeran els processos de  manteniment de les especialitats ferroviàries relacionades amb els estudis. A més, l’alumnat que finalitzi aquest itinerari formatiu obtindrà, a banda del títol d’FP corresponent, un diploma del projecte formatiu desenvolupat.

Redacció / Foto: Generalitat de Catalunya

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Sant Boi de Llobregat

Es posa en marxa el projecte Sant Boi Respira + Verd (SBR+V)

Amb un pressupost global de més de 4 milions d’euros hi ha previst la creació de quatre parcs nous i la renovació d’altres espais verds de la ciutat,…
1552
Façana del nou Hospital Vithas Barcelona

El nou Hospital Vithas Barcelona ve a cobrir la demanda sanitària del Baix…

El grup sanitari Vithas estrenarà el 2025 un nou hospital a Esplugues de Llobregat, un centre sanitari que acumula ja una inversió superior als 101…
417

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix