L’AMB pronostica que el 48% de les empreses creixeran aquest any

Avui s’ha presentat un estudi que certifica la gran diversitat de l'economia metropolitana, així com el seu poder importador i exportador on un 23% d’empreses tenen previst ampliar la seva plantilla.

Aquest matí s’ha presentat l’estudi “L’Abast del mercat de les empreses de l’àrea metropolitana de Barcelona i on venen”, que pretén conèixer les necessitats de les empreses i establir prioritats a l'hora de dissenyar les polítiques socials i econòmiques de l'AMB. L’estudi ofereix una fotografia detallada, centrada en el territori metropolità, sobre la salut del teixit empresarial analitzant en quins mercats compren i venen els seus productes les empreses. També n'analitza el múscul importador i exportador i les expectatives de creixement en el futur.

Jaume Collboni, vicepresident de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB, i Àngels Pont, directora del GESOP, han estat els encarregats de presentar l'estudi. Collboni ha assegurat durant l’acte que "la realitat empresarial metropolitana és molt més compacta del que pot semblar a primera vista. Ara, des del govern metropolità, el nostre objectiu és crear una autèntica política econòmica que ajudi les empreses a ser més competitives."

IMG 0057

Vuit-centes empreses consultades

L'estudi, realitzat pel GESOP, està fet ad hoc per al territori metropolità i és el resultat d'un procés molt exhaustiu, amb una mostra ponderada de 800 empreses consultades dedicades a la indústria, l'àmbit de la construcció i el sector serveis. És el primer estudi d'aquestes característiques centrat en el territori més dens de Catalunya, on viu el 42% de la població en només el 2% del territori.

L'estudi revela que l'àrea metropolitana és un territori econòmicament molt variat. Aquesta economia tan diversa fa que, en 636 km2, s'hi puguin comprar i vendre tot tipus de productes i serveis. Per consegüent, les empreses metropolitanes compren i vénen majoritàriament dins del territori metropolità, fet que aporta grans beneficis per a la implantació de noves empreses.

La gran activitat econòmica de les empreses metropolitanes, però, no acaba aquí. El poder exportador d'aquestes organitzacions és remarcable i ha anat creixent en els últims anys. Així, un 24% de les empreses exporten regularment els seus productes, mentre que un 21% n'importa d'arreu del món.

En general, el teixit empresarial metropolità mostra confiança en el futur. Pràcticament la meitat de les empreses consultades creuen que la seva activitat global creixerà durant el 2016, i un 40% espera, si més no, mantenir el mateix nivell. Igualment, un 93,7% mantindrà o augmentarà la seva plantilla, i un 94% espera mantenir o millorar el seu nivell d'exportacions.

Demandes de les empreses

L'AMB ha tingut en compte les millores que demanen les empreses del seu entorn per tal de ser més competitives, per potenciar-les en els seus programes de desenvolupament econòmic. Així, la preocupació de les empreses grans i mitjanes recau sobretot en l'energia i les telecomunicacions, mentre que les empreses més petites citen la simplificació dels tràmits administratius com la seva prioritat. En aquest sentit, l'AMB ja té en marxa diversos projectes per facilitar en gran mesura aquests tràmits, com ara l'aplicació web i mòbil per localitzar naus i solars industrials o la guia de serveis a empreses que ofereix, projectes que inclouen solucions de finançament, plans d'empresa i borses de treball, entre molts altres recursos. Totes aquestes eines es poden consultar a www.amb.cat.

Collboni també ha explicat que "l'AMB destinarà, entre 2015 i 2017, 15 milions d'euros del seu pressupost per realitzar actuacions en l'àmbit de les telecomunicacions i l'eficiència energètica dels polígons industrials, el sector que més exporta i que genera més valor afegit". 

Redacció / Foto: AMB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El Casal de joves de Sant Feliu de Llobregat

La Cambra de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Feliu impulsen GiraFeina

La fira d’ocupació tindrà més de 320 ofertes disponibles i se celebrarà el 10 de maig -de 9.30 a 14.00h i de 15.30 a 18.00h- al Casal de joves de…
146

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix