Jornada per explicar els impactes del TTIP per a les pimes

Mark Jeffery, cap de Comunicació de la Comissió Europea a Barcelona, ha explicat els reptes i oportunitats del tractat en un acte organitzat per PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet.

PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet va reunir una vintena d’empresaris del territori per analitzar el tractat de lliure comerç entre els EUA i la UE, més conegut com a TTIP o Acord Transatlàntic de Comerç i Inversió, i els impactes que pot suposar per a les pimes.

La jornada, celebrada a Sant Vicenç dels Horts, va comptar amb la participació de Mark Jeffery, cap de Comunicació de la Comissió Europea a Barcelona, que va explicar els reptes i les oportunitats de l’acord i les seves implicacions per a les empreses. Mentrestant, Ramon Pons, president de PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet, i Víctor Campdelacreu, president de la Comissió Internacional de PIMEC, van presentar l’anàlisi de la patronal envers el tractat, que es recull en el darrer informe de l’Observatori de la PIMEC “Les pimes catalanes davant del TTIP”.

Avantatges i riscos

Els experts han assenyalat que els avantatges que comportaria el TTIP són la reducció d’aranzels, que encareixen les importacions i limiten la competitivitat de les exportacions, i la reducció de barreres no aranzelàries, que suposen costos fixos a les operacions entre ambdós mercats. A més, el TTIP permetria a les empreses d’ambdós costats de l’Atlàntic accedir més fàcilment a mercats actualment restringits, com ara els de la compra pública.

Entre els riscos del TTIP s’hi entreveuen possibles increments de la conflictivitat en les relacions laborals, un repartiment desigual dels beneficis del lliure comerç, menor protecció del medi ambient, riscs sanitaris, inseguretat jurídica o la irrupció de nova competència internacional en mercats locals.

Amb una obertura del comerç entre aquests dos grans mercats, les pimes internacionalitzades es beneficiarien de majors possibilitats d’exportació i d’unes importacions més barates. Les pimes europees més dependents dels mercats locals podrien veure’s perjudicades per l’entrada de nous competidors i per canvis en el comportament dels seus consumidors. Amb tot, la majoria d’estimacions preveuen un impacte positiu a nivell agregat i a mitjà-llarg termini.

Redacció / Foto: PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
71

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix