Augmenten les ofertes de treball un 51% el 2015 al Baix Llobregat

Segons dades de la Borsa de Treball d’AEBALL, des de fa uns mesos el mercat de treball s’està activant, tot i que a un ritme molt inferior al que hi havia fins a l’any 2007, abans de la crisi.

L’AEBALL va fer balanç aquesta setmana del treball realitzat durant el 2015 des de la seva Agència de Col·locació i cal destacar l’augment, en comparació amb l’any 2014, de les ofertes de treball que l’entitat ha tramitat per les seves empreses associades, que ha estat del 51%.

Des dels primers impactes de la crisi el 2008 i després de sis anys en els quals la gran majoria de les empreses han deixat d'ampliar les seves plantilles, i moltes d’elles les han reduït, sembla que des de fa uns mesos hi ha certa recuperació i el mercat de treball s’està activant, tot i que, a un ritme molt inferior al que hi havia abans de la crisi, quan les ofertes de treball eren pràcticament el doble que les actuals.

Ofertes de treball

El passat mes de setembre de 2015 ja es va superar el nombre d’ofertes totals rebudes el 2014, i d’entre els perfils més sol·licitats per les empreses destaquen els específics del sector metal·lúrgic, com per exemple matricers, fresadors, electromecànics, planxistes, tècnics instal·ladors, etc., que suposen en total un 39% de les ofertes publicades per AEBALL durant el 2015. També destaca la necessitat per part de les empreses de perfils comercials (que suposa un 27% de les ofertes) i d’enginyers tècnics o superiors (19%).

Els currículums

D’altra banda, pel que fa al nombre de currículums rebuts durant l’any 2015 ha estat molt similar a la de l’any anterior. Aquesta xifra es va triplicar l’any 2010, respecte els anys anteriors, i des d’aleshores ha estat molt lineal, sense creixement destacable.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix