El Ple de Sant Boi aprova un pressupost per al 2016 de 92,5 milions d’euros

Es prioritza l'atenció social i el manteniment de la ciutat i preveu un canvi de model del sistema de recollida de residus.

El Ple municipal va aprovar –amb els vots favorables del PSC, ICV-EUiA-ME-A i en contra de C’s, ERC-AM, GdSB-CUP-PA, PP i CiU-AG-, un pressupost de 92,5 milions d'euros per a l'any vinent. Les principals prioritats polítiques que s'hi reflecteixen són la cobertura de les necessitats socials bàsiques, la millora del manteniment de l'espai públic i el canvi del sistema de recollida selectiva de residus.

El Pressupost Municipal 2016 (Ajuntament i empreses municipals) creix en un 5,4% respecte a l'actual exercici econòmic. La major part de l'increment es destina a inversions, en especial a la implantació a tota la ciutat d'un sistema bilateral de recollida de residus, més modern i més còmode per a la ciutadania.

Els comptes aprovats aquest dijous mantenen intacte l'esforç del govern municipal per seguir donant cobertura a les necessitats socials bàsiques de les famílies més vulnerables de Sant Boi i fer front així als efectes de la crisi econòmica. S'hi destinen prop de 7,5 milions d'euros (les partides més quantioses són de 2,8 milions per al servei d'ajuda a domicili i 1,1 milions per a ajuts econòmics i assistència social).

El pressupost preveu 11,2 milions d'euros per millorar el manteniment de l'espai públic (neteja, zones verdes i arbrat, enllumenat públic, etc), un dels compromisos recollits al Pla de govern 2015-19 a demanda de la ciutadania.

L'Ajuntament continua apostant també per donar continuïtat a la reducció progressiva del deute municipal. Segons les previsions, el deute viu de l'Ajuntament a final de l'exercici quedarà reduït a la meitat del que hi havia l'any 2010 i a una cinquena part del que permet la normativa.

Les xifres del Pressupost Municipal

Pressupost global (Ajuntament + empreses municipals): 92,5 milions d'euros

Increment respecte a 2015: +5,38%

Despeses per polítiques concretes

-Manteniment i neteja: 11,2 milions

-Seguretat i mobilitat: 7,8

-Atenció i benestar social: 7,5

-Ciutat educadora: 6,5

-Habitatge i urbanisme: 5,0

-Cultura: 4,6

-Esports: 3,6

-Medi ambient: 3,4

-Ocupació, empresa i comerç: 2,9

-Equipaments: 2,3

Inversions

7,04 milions d'euros (2015: 2,65 milions)

(3,7 milions per al nou sistema de recollida i transport de residus)

(850.000 euros per a accessibilitat, repavimentació, manteniment i millora de l'espai públic

Deute

Balanç crèdit demanat-amortització de préstecs 2016: -2,1 milions d'euros

Deute viu previst al final de 2016: 24 milions (2010: 48 milions)

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix