L’ocupació hotelera a la comarca al tercer trimestre va ser del 85%

Ha estat superior a la del conjunt de Catalunya (76%), mentre que als apartaments fou del 74%.

L'ocupació hotelera del tercer trimestre de 2015 en el Baix Llobregat ha estat del 85% a hotels, la més elevada dels darrers set anys. Augmenta tant respecte el trimestre anterior com respecte el tercer trimestre de 2014, i supera a la del conjunt de Catalunya, que va ser del 76%. L’ocupació a apartaments ha estat del 73,6% (augmenta respecte el 72,9% del trimestre anterior, però és inferior a la registrada en el mateix trimestre de 2014 que fou del 80%).

D’altra banda, els establiments que han presentat major percentatge d’ocupació han estat els de categoria inferior i els ubicats en la Zona Delta. El segment de l’ocupació principal de la comarca és client individual (el 66%). Els establiments de categoria superior i els de la zona Nordsón els que van registrar un major volum de grups.

El tercer trimestre de l'any es caracteritza pel predomini del client estranger en hotels i apartaments. El 57% dels clients han vingut a la comarca per vacances, aquest motiu d'estada augmenta intertrimestralment i interanualment. Els clients provinents de Catalunya, Madrid i València concentren el 59% dels clients espanyols que s’allotgen a la comarca. El client estranger ha vingut principalment de França, Alemanya i Regne Unit (representant el 45% del total de clients estrangers).

Altres activitats són els altres motius d'estada que augmenten al Baix Llobregat respecte el mateix trimestre de l'any anterior.

Estada a apartaments

La mitjana de nits d’estada del trimestre és de 6,24 nits. Aquesta mitjana augmenta en relació amb el trimestre anterior i també ho fa respecte a la mitjana del mateix trimestre de 2014 (5,96 nits). La procedència del client aquest trimestre ha estat en un 29% espanyola i en un 71% estrangera. De la procedència estrangera, els principals països han estat França (22%), Regne Unit (15%) i Rússia (14%). A continuació trobem Alemanya, Escandinàvia i Itàlia. De la procedència espanyola, les principals comunitats autònomes han estat Catalunya (32%), Madrid (26%) i Andalusia (9%).

D’altra banda, el motiu d’estada que ha tingut més impacte en l’ocupació en aquest trimestre ha estat el vacacional (83,5%), seguit dels negocis (15,0%).

Redacció / Foto: Hotel Gavà Mar

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
201

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix