L’Ajuntament i la Universitat Politècnica de Catalunya uneixen esforços

Promouran conjuntament la innovació en empreses, fomentaran les vocacions científiques i tecnològiques i cooperaran en programes formatius.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Enric Fossas, van signar ahir un conveni de col·laboració per aprofundir en les relacions entre ambdues institucions per sumar esforços en el camp de l’educació, de la promoció econòmica, de la ciència i de la tecnologia.

L’Ajuntament i la UPC constituiran una Comissió Mixta per elaborar propostes de col·laboració en temes científics i tecnològics. També es farà càrrec de la preparació de projectes específics i d’aclarir els dubtes que es plantegin en la interpretació i execució del projecte marc i de les actuacions que se’n derivin. L’acord té una duració de cinc anys prorrogables.

Primer projecte

La primera concreció d’aquesta iniciativa conjunta és l’impuls del projecte Gavapèdia, que pretén implicar les persones grans, joves i la universitat en una comunitat d’aprenentatge. Gavapèdia vol esdevenir un laboratori ciutadà orientat a construir la imatge de Gavà a partir de les noves tecnologies i mitjançant un procés obert i col·laboratiu. Ciutadans i ciutadanes de totes les edats abocaran en una plataforma digital les seves vivències, les seves opinions i què representa per a ells la seva ciutat (els seus indrets, la seva història, els seus espais naturals, les llegendes i mites…).

L’alcaldessa de Gavà va destacar durant l’acte de presentació d’aquesta iniciativa la seva satisfacció per la signatura d’un conveni que “estableix una col·laboració que no és nova però que ara rep un nou impuls perquè volem formalitzar-la i materialitzar-la en matèria de formació, innovació, de transferència de coneixement de la Universitat al territori”. Sánchez va destacar també que “portem molt de temps fent un esforç des de les institucions, des dels ajuntaments per posar en valor allò que tenim. Tenim talent emprenedor, tenim coneixement i activitat de recerca de la mà de la UPC i això genera creixement econòmic i educatiu”. D’altra banda, el rector de la UPC, va explicar la voluntat i el compromís de la universitat de refermar la seva vinculació amb el territori. Segons Fossas “aquest compromís fa que nosaltres busquem en els entorns on treballem relacions amb la societat civil. També busquem en aquest entorn més immediat captar tants estudiants com puguem, sobretot noies, a enginyeria, aeronàutica o enginyeria agrària que es fan al Campus del Baix Llobregat, on també destaquen els centres de recerca.”

Redacció / Foto: Ajuntament de Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
202

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix