Rècord d’ocupació hotelera a l’estiu en el Baix Llobregat

És la millor dels darrers 8 anys, que consolida el creixement iniciat el 2012.

Segons l’Observatori Comarcal, conjuntament amb el Consorci de Turisme del baix Llobregat, afirmen que l'ocupació hotelera a l'estiu a la comarca continua augmentant (83,2%) i, d’aquesta manera, es consolida el creixement iniciat el 2012. L’ocupació dels hotels va superar a la dels apartaments (78,6%) en els mesos d’estiu de 2015 al Baix Llobregat. Respecte el 2014, va pujar l’ocupació hotelera (del 76,6% al 83,2%) i la d’apartaments (del 78,3% al 78,6%).

Les dades de l’Enquesta d’Ocupació Hotelera destaca també que el passat mes d’agost va registrar l'ocupació més elevada amb més del 86% d'ocupació del total places hoteleres en el Baix Llobregat. Els establiments de la zona Delta i els de categoria inferior van ser els que van tenir més ocupació a l’estiu: els establiments d’1 i 2 estrelles van ser els que van presentar el percentatge més gran d’ocupació a l’estiu i els de 3 estrelles el que van augmentar més en ocupació en relació al 2014.

Més reserves

La reserva de grups augmenta representant el 33% de les reserves dels hotels i el 10% de les reserves dels apartaments. Aquest estiu va augmentar el terme mitjà tarifari (63,8€ és el preu mtjà d'una habitació doble, a l'estiu de 2014, era de 59,8€). Les vacances van continuar sent el principal motiu d'estada i va augmentar el seu pes (60,2% del total d’ocupació en els hotels 81,5% en els apartaments) respecte el conjunt de motius d'estada a la comarca en els mesos d'estiu (negocis (30,6% en els hotels i 17,8% en els apartaments).

Clients estrangers

La majoria dels clients dels hotels i apartaments va procedir de l’estranger (50% del total dels clients dels hotels i 75,5% de l’ocupació dels apartaments). Respecte a l’estiu anterior, va augmentar de manera destacada el pes del client espanyol en els hotels i el pes del client estranger continua augmentant en els apartaments de la comarca. França i Regne Unit són les principals procedències dels clients estrangers dels establiments hotelers (el 33% del total). En els apartaments va destacar el mercat francès que va representar el 19% del total del client estranger. Respecte a l’any passat cal destacar el descens del mercat rus i l’augment dels clients procedents de França i Regne Unit. Més de la meitat dels clients del mercat espanyol van procedir de Catalunya i Madrid (el 48% del total de l’ocupació domèstica dels hotels i el 58% del total de l’ocupació domèstica dels apartaments). I va disminuir el client català i augmentar el client basc i andalús respecte l’estiu 2014.

Redacció / Foto: Playafels

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El Casal de joves de Sant Feliu de Llobregat

La Cambra de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Feliu impulsen GiraFeina

La fira d’ocupació tindrà més de 320 ofertes disponibles i se celebrarà el 10 de maig -de 9.30 a 14.00h i de 15.30 a 18.00h- al Casal de joves de…
146

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix