SEAT va instal·lar motors manipulats als seus cotxes

L’empresa automobilística ho ha admès i ara el comitè d’empresa vol saber quants vehicles fabricats porten els motors fraudulents i com pot afectar la crisi de Volkswagen a les inversions previstes a la planta de Martorell.

 

La polèmica creada per l’escàndol de corrupció que afecta Volkswagen en la instal·lació de motors manipulats que amaguen l'emissió real de CO2 ha esquitxat també a l’empresa SEAT de Martorell.

La portaveu de la fiscalia de Frankfurt, Doris Moeller-Scheu, va dir que "un empleat de Seat es troba entre els acusats", si bé va refusar comentar si aquesta persona encara treballa en la filial de Volkswagen. Les fiscalies de Frankfurt i Munic investiguen actualment contra onze fabricants de components per a automòbils, entre ells la francesa Faurecia, que presumptament es van assegurar la concessió d'encàrrecs amb el pagament de suborns a alguns empleats dels productors de vehicles.

El setmanari "Focus" també va assegurar recentment que SEAT està implicada en l'escàndol dels presumptes suborns entre les grans marques de l'automoció alemanya per Faurecia. "Focus" va afegir que la fiscalia de Frankfurt té obertes diligències sobre un alt càrrec del departament de compres de la filial espanyola de Volkswagen.

El comitè d'empresa de l’empresa ha transmès a la direcció de la companyia el seu interès per saber quants vehicles fabricats a Catalunya porten el motor fraudulent del grup alemany després que SEAT hagi admès haver instal·lat motors manipulats de Volkswagen en alguns dels seus vehicles (Seat encara no ha concretat oficialment quants dels vehicles fabricats en el passat en les seves plantes han incorporat propulsors manipulats). Els sindicats i els treballadors estan preocupats com pot afectar l'escàndol a les inversions previstes per als pròxims tres anys a la planta de Martorell. Segons ha aclarit a TV3, Matías Carnero, president del comitè d’empresa, la planta de Martorell no ha fabricat els motors que manipulen les emissions de gasos contaminants: "Tots els motors es fabriquen a Alemanya o també a la República Txeca o Polònia. O sigui que els motors no es fabriquen a Espanya."

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix