SEAT anuncia una inversió de 3.300 milions per als pròxims quatre anys

Es destinarà a impulsar nous projectes d’R+D, a equips, instal·lacions de la fàbrica automobilística.

SEAT destinarà 3.300 milions d'euros entre 2015 i 2019 a equips, instal·lacions i projectes d’R+D. El president del Comitè Executiu de SEAT, Jürgen Stackmann, ha realitzat l'anunci durant la visita del president del Govern, Mariano Rajoy, a les instal·lacions de l'empresa automobilística a Martorell. Rajoy ha visitat SEAT en el marc del 40 aniversari del Centre Tècnic de l'empresa.

Quatre nous models

Stackmann ha explicat que “els 3.300 milions es destinaran a impulsar nous projectes d’R+D per al desenvolupament de vehicles al Centre Tècnic de SEAT i a equips i instal·lacions a la fàbrica de Martorell”. Aquesta partida, la major de la història de SEAT para nous models, es traduirà, de moment, en el llançament de quatre nous vehicles en els pròxims dos anys. “Aquests models formen part d'un ambiciós pla per seguir enfortint la marca i impulsant les vendes, que creixen de manera ininterrompuda des de l'any 2013. La despesa en innovació assegura la competitivitat, l'ocupació i el futur”. El primer model d'aquesta ofensiva de SEAT que arribarà als concessionaris, en el primer semestre del pròxim any, serà un SUV compacte, que suposarà l'estrena de la marca en aquest segment.

La xifra de 3.300 milions forma part de la quantitat total anunciada pel Grup Volkswagen al maig. En aquest sentit, Francisco Javier García Sanz, vicepresident mundial de Compres del Grupo Volkswagen, ha manifestat que “Espanya és un país clau en l'estratègia del Grup. Aquests recursos reafirmen el nostre compromís com a motor de l'economia espanyola i suposen una garantia de futur”. García Sanz ha remarcat que “els 3.300 milions reforcen la posició de SEAT dins del Grup Volkswagen i com a primer inversor industrial en R+D del país.”.

SEAT és un dels principals pilars de la indústria a Espanya i la principal empresa del sector de l'automòbil, que actualment suposa el 10% del PIB espanyol. SEAT representa gairebé l’1% del PIB a Espanya i el 4% a Catalunya. Moltes petites i mitges empreses són proveïdores de SEAT, que empra de forma directa i indirecta al voltant de 70.000 persones. La xifra anunciada avui també repercutirà positivament en la indústria auxiliar, ja que incrementarà substancialment l'aprovisionament de peces i components fabricats a Espanya.

Primera visita

L’anunci ha estat en el dia que el president del Govern, Mariano Rajoy, visitava el Centre Tècnic de SEAT (CTS). Rajoy, ha agraït la decisió del Grup Volkswagen i de SEAT, que contribueix a seguir enfortint la indústria de l'automòbil com un sector estratègic del país. En la seva primera visita a Martorell, Rajoy ha recorregut el Centre de Disseny de la marca i ha pogut conèixer el procés de desenvolupament d'un vehicle. En aquestes instal·lacions, que formen part del Centre Tècnic, tecnologia i creativitat s'uneixen per dibuixar els futurs models de la marca.

Després d'aquesta visita, el president del Govern s'ha traslladat en la versió familiar del León TGI, propulsat per gas natural comprimit (GNC) i fabricat a Martorell, al Meisterbock, on SEAT assegura la qualitat dels vehicles durant la seva fase de llançament i posada en producció. Rajoy ha pogut veure d'aprop el treball i les últimes tecnologies que empra la companyia per assegurar la precisió i perfecció de tots els seus automòbils.

Redacció / Foto: SEAT

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix