L’economia a la província de Barcelona va créixer l’any passat

Factors com la demanda interna, consum i inversió en béns d'equipament van ser claus per aquesta millora.

La Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona van presentar ahir a la Casa Llitja de Mar de Barcelona l'Informe Territorial de la província de Barcelona on es manifesta que l'economia de les nostres comarques –entre la que es troba la del Baix Llobregat- va experimentar un creixement sostingut al llarg del 2014. Una empenta gràcies a la millora de la demanda interna, el consum i la inversió en béns d'equipament. Per contra, les importacions han superat les exportacions, de manera que la contribució del sector exterior ha estat negativa. Així mateix, l'economia catalana confirma la sortida de la recessió, amb un creixement de l'1,5% l'any passat.

Les dades

L'informe presentat avui constata la recuperació econòmica de tots els territoris de la demarcació, amb les dades més positives des de l'esclat de la crisi. Així doncs, el nombre de persones afiliades a la Seguretat Social i el teixit empresarial de la demarcació creixen l'any 2014 a totes les comarques, per primera vegada des de l'any 2007. Territorialment, Osona, el Garraf, el Maresme, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental i el Baix Llobregat registren un increment de persones ocupades per sobre de la mitjana provincial. També, el nombre de persones a l'atur, tant registrades com estimades, cau per segona vegada des de l'inici de la crisi, un 8,7% i un 9,7% respectivament.

D'altra banda, la pèrdua de població estrangera fa que l'evolució de la població total mostri xifres negatives en els anys 2013 i 2014 i l'avanç de dades del 2015 manté aquesta tendència. Pel que fa al sector turístic, els indicadors de demanda i d'oferta presenten una clara tendència alcista.

Aquesta publicació fa balanç anual de l'evolució econòmica de la demarcació i de les onze comarques –entre elles el Baix Llobregat- que la conformen. L'anàlisi es completa amb dues monografies, dotze articles que permeten aprofundir en el coneixement de les economies locals barcelonines i un recull dels 110 projectes estratègics més destacats de les comarques. 

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
194

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix