Superàvit dels comptes públics de l'Ajuntament de Pallejà

Un informe independent realitzat per la Direcció de Serveis Econòmics de la Diputació de Barcelona constata la bona salut econòmica durant la legislatura que finalitza avui.

El nou equip que governarà l’Ajuntament de Pallejà els pròxims quatre anys tindrà un llegat immillorable. El consistori municipal baixllobregatí va rebre la diagnosi econòmica i financera realitzada de manera independent des de la Direcció de Serveis Econòmics de la Diputació de Barcelona a través de la qual es constata el bon estat dels comptes públics.

Menys endeutament

En concret l'informe atorga una nota de B- (d'una escala que va de l'A com a millor nota fins a l'E com a pitjor) a la situació econòmica dels fons públics locals. Pel que fa al percentatge concret d'endeutament del municipi pallejanenc al final del 2014, calculat per la Diputació de Barcelona a través de dades verificades en les revisions dels estats comptables que s'efectuen en el moment del tancament de l'exercici, aquest es situava en el 66%. La xifra és especialment significativa si es té en compte que a l'inici de legislatura, el tancament de l'any 2011 marcava un deute es trobava en el 75% havent-se consolidat una rebaixa en aquests anys de 9 punts. 

Romanent de tresoreria positiu

A aquesta dada ha de sumar-se que l'ajuntament compta amb un romanent de tresoreria positiu al final de l'anterior exercici d'1.682.383,80 €. El romanent és l'estalvi líquid un cop deduïdes les operacions pendents de ser aplicades al pressupost. De la mateixa manera aquest matí s'ha realitzat l'acte d'arqueig, la comprovació formal dels diners a disposició, que ha constatat que a data d'avui el consistori disposa de 4.028.503,54 €.

Des de l'equip de govern sortint es valoren de manera molt significativa unes dades que constaten que els comptes públics es troben totalment sanejats en aquests moments. En aquest sentit es considera que el consistori baixllobregatí es troba perfectament capacitat per a fer front a les seves responsabilitats econòmiques futures. Entre aquestes destaca, per exemple, el pagament de les expropiacions de zones verdes provocat per la desaparició el 1987 de la Corporació Metropolitana de Barcelona i valorades en 5.756.000 €. D'aquests ja s'ha satisfet una part al llarg del passat any amb el suport d' un pla econòmic financer amb l'aval de la Diputació de Barcelona.

Evolució del romanent en els darrers quatre anys:

2014: 1.682.383,80 €

2013: 2.121.491,21 €

2012: 1.999.341,05 €

2011: 1.243.332,39 €

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix