Cada dia es resolen quatre execucions hipotecàries al Baix Llobregat

La gran majoria dels municipis del Baix Llobregat tenen més del 40% de la població aturada sense cobertura.

L’Observatori Comarcal ha fet públic la primera edició de l'informe de seguiment de la crisi. Aquest informe estudia l'impacte de la crisi des de tres dimensions: les dades publicades pel Consejo General del Poder Judicial (processos monitoris i execucions hipotecàries), les prestacions per desocupació i el quadre de seguiment dels indicadors de la crisi (indicadors relacionats amb l'evolució del mercat de treball, principalment).

Les execucions hipotecàries resoltes com els processos monitoris registren un increment continuat i destacat des de 2008. El 2014, respecte a l’any anterior, registra un augment en tots dos indicadors. De 197 execucions hipotecàries resoltes al 2001 a 1.267 al 2014.D’altra banda, en els darrers dos anys (2013 i 2014) la comarca registra el creixement més gran d’execucions hipotecàries resoltes.

A més, el Baix Llobregat registra el creixement més gran dels processos monitoris resolts des de l’any anterior, (10.936 processos monitoris resolts en el 2014, suposen el 10% de tots els processos monitoris resolts des de 2001). Així, la incidència dels processos monitoris al conjunt de la població del Baix Llobregat és clarament superior a l’observada a Barcelona o al conjunt de Catalunya.

Prestacions per desocupació

Les prestacions per desocupació detecten un increment del pes de la cobertura de les prestacions no contributives (clar indicador de l’augment de les persones aturades que han esgotat les prestacions contributives o bé no compleixen els requisits).Les prestacions contributives disminueixen progressivament. La taxa de cobertura de les prestacions assistencials gairebé és la mateixa que la de les contributives al Baix Llobregat. Així, segons l’Observatori Comarcal, la gran majoria dels municipis del Baix Llobregat tenen més del 40% de la població aturada sense cobertura. A més, la comarca és una amb major disminució i menor cobertura de les prestacions per desocupació.

Seguiment dels indicadors

El quadre de seguiment dels indicadors de la crisi continua mostrant una pitjor situació a la trobada abans de la crisi tot i que es registra una millora respecte anys anteriors, en especial entre els components de l'estructura productiva. El Baix Llobregat és la segona comarca de l’àmbit territorial metropolità (només per darrera del Barcelonès) amb menor impacte de la crisi.

Les activitats basades en coneixement i alta tecnologia mostra un comportament més favorable que el conjunt d'activitats i millor a l'observada abans de la crisi.

Així, els indicadors més relacionats amb el mercat de treball són els que comencen a observar una millora respecte les dades observades en el 2013. Els valors dels altres indicadors (cobertura de les prestacions per desocupació, execucions hipotecàries i processos monitoris) no han observat aquesta millora sinó que han empitjorat al Baix Llobregat. Tot i no recuperar-se la xifra d’empreses i població assalariada del 2008, el 2014 ha registrat el creixement més gran dels components de l’estructura productiva del Baix Llobregat.

Redacció / Foto: Arxiu

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
220

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix