L’atur al Baix Llobregat baixa prop del 3% el passat maig

Actualment hi ha 58.000 persones que estan buscant feina i que representa el 13,7% de la població en edat de treballar.

Un total de 1.759 persones de la comarca es van incorporar al mercat de treball el passat mes de maig. Així ho certifica l’Observatori del Baix Llobregat a partir de les dades del Departament d’Empresa i Ocupació. L’avanç de les dades de l’atur conclou que l’atur ha baixat el 2,9% el passat maig, i respecte al mateix mes de l’any passat el descens ha estat de l’11,1%. Unes bones dades que confirmen la línia descendent dels darrers mesos.

Actualment la comarca té un atur registrat de 58.059 persones, és a dir, el 13.7% de la població en edat de treballar. Una xifra que és la mateixa que la registrada a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (340.886 persones, 13,7%) i dues dècimes superiors a la de Catalunya (531.899 persones, 13,5%).

El rànquing

Tot i que Sant Vicenç s’ha allunyat del 20% de fa uns mesos enrere, continua essent el municipi amb més atur amb un 18%. A continuació se situa Martorell (16,4%) i Esparreguera (16,2%). L’altra cara de la moneda és Sant Just Desvern (7,9%), seguit de Collbató (8,2%) i Begues (,6%). Cal destacar que Castellví de Rosanes, amb un ascens del 2% el passat mes, ha estat l’únic municipi del Baix Llobregat que no ha disminuït la taxa d’atur.

Entre les poblacions comarcals amb més habitants cal destacar els importants descensos de Castelldefels amb un 4,9%, Sant Vicenç dels Horts (-4,1%) o Gavà i El Prat de Llobregat amb un 3,9%.

Podeu consultar per poblacions els índex d'atur en el document PDF adjunt.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
224

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix