L’ocupació hotelera al Baix en el primer trimestre augmenta respecte al 2014

La xifra del mes de març a la comarca és la més elevada dels darrers set anys gràcies a una ocupació del 98% durant els dies del Mobile World Congress.

Segons les dades publicades per l'Observatori del Baix Llobregat, l'ocupació hotelera i d’apartaments a la comarca durant el primer trimestre de 2015 és del 52,8% i 53,3% respectivament. Es registra l'ocupació hotelera del mes de març més elevada dels darrers set anys. Així doncs, l'ocupació hotelera i d'apartaments es manté respecte el trimestre anterior i augmenta respecte al mateix trimestre de 2014.

Les dades

El canal directe continua sent el prevalent en els canals de reserva de les places hoteleres (49% del total de reserves) i també en els apartaments (51%). Els clients individuals romanen com el principal segment de l'ocupació hotelera (el 69%) i dels apartaments (78%). D’altra banda, el preu mitjà d'una habitació doble als hotels de la comarca ha estat de 60,5€. Les tarifes augmenten respecte el trimestre anterior però disminueixen respecte el mateix trimestre de l'any anterior. El 61,5% dels clients han vingut a la comarca per negocis, aquest motiu d'estada augmenta. Amb referència el mateix període de l'any anterior són vacances i activitats esportives els motius d'estada que augmenten al Baix Llobregat. El primer trimestre de l'any es caracteritza pel predomini del client espanyol (en hotels) i del estranger (en apartaments). Respecte el primer trimestre de 2014 augmenta el pes del client valencià i xinès.

L'ocupació observada supera a l'ocupació prevista. Els principals indicadors del clima empresarial mostren una millora, respecte el mateix període de l'any anterior, de les perspectives del sector tant en la marxa del negoci, facturació, preus de venda o nombre d'ocupats.

Impacte positiu del Mobile World Congress

D’altra banda, la celebració del congrés mundial de telefonia mòbil a l'Hospitalet de Llobregat el passat mes de març ha afectat de manera molt positiva en l'ocupació i tarifes dels hotels i apartaments de la comarca. L'ocupació hotelera durant els dies del Mobile World Congressva superar el 98% del total, en els apartaments l'ocupació va ser del 73%. La tarifa que es va aplicar aquests dies en els hotels va superar els 148€ (61€ era la tarifa mitjana del trimestre), en els apartaments la mitjana de tarifes en el congrés va superar els 122€ (67€ era la tarifa mitjana del trimestre).

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix