Vallirana ja disposa del Pla d'Acció Cultural, elaborat per la Diputació de Barcelona

En el marc del Catàleg d'activitats i serveis ofert per la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament ha rebut el suport tècnic del Centre d'Estudis i Recursos Culturals (CERC).

Vallirana, amb més de 14.000 habitants, ha experimentat una transformació demogràfica considerable, producte de l'important increment de població. Aquest factor, juntament amb la dispersió de l'estructura urbana del municipi, fa que existeixin nous reptes i necessitats per als quals la cultura pot articular respostes i desenvolupar un paper primordial.

L'elaboració del pla ha suposat, en primer lloc, introduir una mirada que va més enllà de les urgències quotidianes, garantint una perspectiva més àmplia des de la qual definir els objectius i les prioritats en matèria cultural. Una mirada especialment pertinent i necessària en l'actual context de crisi econòmica i de descens dels pressupostos municipals.

El Pla d'Acció Cultural de Vallirana s'ha d'entendre com l'instrument que guiarà la vida cultural del municipi durant els propers anys i permetrà afrontar i reforçar les polítiques culturals del futur. Es tracta d'un document operatiu que ha de convertir-se en un dels principals referents tant per als responsables polítics i tècnics, com per als agents culturals del municipi.

El document, que fa una aposta per la racionalització de recursos, es proposa definir un projecte cultural de futur per Vallirana, fomentar la corresponsabilitat mitjançant la implicació de la ciutadania en el desenvolupament de la política cultural, així com presentar una oferta de qualitat i potenciar les propostes existents. També pretén generar noves dinàmiques de treball i relació basades en la transversalitat.

Redacció / Foto: Diba

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
158

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix