Els treballadors del tèxtil de Molins de Rei són homenatjats

S’emmarca dins de l’activitat Entre Telers, que recupera la memòria història local on un centenar de persones van reballar en alguna fàbrica de la vila.

Gairebé un centenar de persones que havien treballat en el sector del tèxtil a Molins de Rei van reviure les seves experiències en un emotiu acte celebrat a la Federació Obrera. La que va ser la indústria més potent de la vila va ser recordada pels autèntics protagonistes d’aquella època: els seus empleats. Un homenatge que s’emmarca dins de l’activitat Entre Telers, que té com a objectiu recuperar la memòria històrica local que va aplegar pràcticament a un centenar de persones que van passar molts anys de la seva vida treballant en alguna fàbrica tèxtil de la vila. De fet, el sector del tèxtil va ser l’indiscutible motor econòmic de Molins de Rei durant gairebé 100 anys.

Fàbriques com Ferrer i Mora (més coneguda com El Molí), Samaranch o Can Malvehy van donar feina a vàries generacions de molinencs i molinenques. Flora Fernández, Anna Barza, Francesc Artés i Leandre Pahissa van ser quatre d’aquestes persones, que van encetar l’acte exposant els seus records i vivències abans de cedir la paraula a la resta d’assistents, alguns dels quals també van aportar fotografies, documents i altres elements testimonials de l’època.

Amb aquesta activitat organitzada a la Federació Obrera aquest passat dilluns, l’Ajuntament també va voler rendir un petit homenatge a totes les persones i famílies que van dedicar bona part de la seva vida a la indústria tèxtil de la vila.

Redacció / Foto: Ajuntament de Molins de Rei

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix