Sant Vicenç dels Horts impulsarà la lectura al municipi

L’Ajuntament fa pública una enquesta dels hàbits lectors del poble on el 54,07% no llegeix mai o gairebé mai.

Coincidint amb la Diada de Sant Jordi, l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts va presentar un seguit d’activitats adreçades amb l’objectiu d’impulsar el foment de la lectura entre la ciutadania del municipi baixllobregatí. Una iniciativa que s’emmarca dins de la campanya M’agrada llegir!. Aquesta s’insereix en el Pla Comunitari d’Impuls a la Lectura, engegat pels Serveis Educatius Baix Llobregat 6, la Biblioteca Municipal Les Voltes i l’Ajuntament. En línies generals, el pla busca consolidar les activitats de foment de la lectura educativa i ampliar-les a més segments de la població vicentina, entre altres objectius.

Iniciatives

Es posarà en funcionament un portal web de la campanya que servirà per recollir totes les informacions i activitats que es vagin duent a terme. També es crearà un simposi sobre ciutat i lectura als voltants de la Festa Major, es promouran activitats de lectura en família amb laboratoris a la Biblioteca Municipal Les Voltes i s’impulsarà un taller de formació per aprendre a explicar contes, entre altres activitats.

Més de la meitat de la població no llegeix

Les accions presentades avui han sorgit després de la valoració i l’anàlisi d’una enquesta sobre hàbits de lectura realitzada a més de 400 persones majors de 12 anys del municipi. Un dels reptes és promoure la lectura entre les persones que no llegeixen habitualment, ja que l’estudi destaca que el 54,07% dels enquestats no llegeix mai o gairebé mai, mentre que el 15,06% llegeixen amb molta freqüència durant la setmana.

També es posa de manifest que entre la ciutadania del municipi hi ha una introducció molt destacada dels dispositius digitals de lectura: el 38,27% de persones enquestades utilitzen suports d’aquest tipus, malgrat que majoritàriament es continua llegint molt més en paper.

Finalment, el 44% de la població llegeix indistintament en català i castellà. I el gènere, més llegit entre els vicentins és el de misteri amb un 45%, seguit de la novel·la històrica i també de la novel·la d’aventures, amb un 35%. Per sota d’aquests gèneres hi ha: literatura romàntica (26%), esport i hàbits saludables (25%), ciència ficció (20%), humor (19%), política i història (16%), terror (14%), ciència i tecnologia (14%).

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix