Gavà enceta l’Abril Cultural amb un ampli ventall d’activitats programades

També s’ha presentat el llibre “Gavà desaparegut”, recull gràfic de la ciutat dels anys 60 i 70.

Avui s’ha presentat en roda de premsa la programació de l’Abril Cultural, organitzada per l’Ajuntament de Gavà per commemorar la Diada de Sant Jordi. Una iniciativa que ha arrencat aquest passat cap de setmana amb cant coral, teatre i la primera jornada popular protagonitzada per la imatgeria festiva de la ciutat i les entitats que la representen, a banda de la visita guiada al Castell d’Eramprunyà que organitzen l’Ajuntament i la Unió Muntanyenca Eramprunyà cada segon diumenge de mes. Segons l’alcaldessa, Raquel Sánchez, “té l’objectiu de fer valdre que Gavà és una ciutat molt activa des del punt de vista cultural i sobretot en un mes que celebrem el dia gran de la cultura i la tradició catalana: la diada de Sant Jordi.”

La programació

La setmana ha donat el tret de sortida amb la decoració del vestíbul de les biblioteques Josep Soler Vidal i Marian Colomé a càrrec del centre ocupacional CAVIGA i els tallers “Com saber més coses de les nostres avantpassades” a l’Arxiu Municipal de Gavà.

Contes sobre la llegenda de Sant Jordi, la inauguració de l’exposició “100 anys a l’avantguarda de la restauració monumental” al Museu de Gavà i amb un apartat específic sobre la recuperació del Castell; una Caminada a peu a Montserrat, i el lliurament dels premis del 47 Concurs Estatal de Fotografia, de l’Agrupació Fotogràfica de Gavà, i del Concurs Microrelats Ciutat de Gavà, convocat per l’Ajuntament, són altres dels actes previstos per als pròxims dies. L’Abril Cultural també inclourà la posada en marxa, a partir de dilluns 20 d’un nou espai de ludoteca al jardí de la Biblioteca Josep Soler Vidal adreçat al públic familiar, jove i adult.

Una exposició col·lectiva de pintura al Casal Municipal de la Gent Gran i els tallers “Reescrivim la història de les dones a través dels àlbums familiars” seran, junt amb un taller infantil, el pròleg de la Diada de Sant Jordi, en què les biblioteques de Gavà, el Museu Municipal i el Centre d’Història de la Ciutat conviden a participar de les activitats i l’espai festiu de l’Espai de la Paraula, a la rambla de Joaquim Vayreda, que enguany inclourà un photo call amb el mateix Sant Jordi. La jornada es tancarà amb un espectacle d’animació familiar i una ballada de sardanes.

Els actes de l’Abril Cultural s’allargaran fins durant el cap de setmana de la Fira d’Espàrrecs, dissabte 25 i diumenge 26, amb concerts, cinema, ballada de sardanes, la commemoració del Dia Internacional de la Dansa, jornades de portes obertes al Parc Arqueològic i a les Mines, l’itinerari “Pageses, obreres i burgeses al Gavà dels anys 30” i l’obra de teatre social “Punt i seguit”.

Nou llibre

Coincidint amb la Diada de Sant Jordi sortirà a la venda el llibre “Gavà desaparegut” que ja és a la venda a les llibreries de la ciutat. “Gavà desaparegut” és un recull gràfic del Gavà dels anys 60 i 70. A través de 176 fotografies antigues de qualitat, en blanc i negre, el llibre emfatitza aquells indrets i elements característics de Gavà que han experimentat nombrosos canvis o que han desaparegut. Assumpció Gabernet i Benet Solina, tècnics del Centre d'Història de la Ciutat, han fet una selecció d’imatges i han redactat els textos que les acompanyen. Segons Gabernet, “la dificultat més gran ha estat seleccionar entre milers i milers d’imatges. Volíem que fos un ventall d’imatges de Gavà, de valor històric i artístic, i alhora donar protagonisme a la ciutadania, que ha aportat la gran majoria de les fotografies”.

Redacció / Foto: Ajuntament de Gavà

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El Casal de joves de Sant Feliu de Llobregat

La Cambra de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Feliu impulsen GiraFeina

La fira d’ocupació tindrà més de 320 ofertes disponibles i se celebrarà el 10 de maig -de 9.30 a 14.00h i de 15.30 a 18.00h- al Casal de joves de…
133

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix