Tres biblioteques comarcals compraran directament a les fires de llibres

Castelldefels, Sant Boi i Sant Esteve Sesrovires ampliaran els seus fons i els permetrà disposar de novetats editorials amb major celeritat.

El Departament de Cultura impulsa un projecte mitjançant el qual 65 biblioteques compraran títols a vuit fires de llibres que se celebren a Catalunya anualment. Entre les quals es troben la Bibloteca Central de Castelldefels, la Biblioteca Joan Pomar i Solà de Sant Esteve Sesrovires i la Biblioteca Miquel Martí i Pol de Sant Boi de Llobregat.

Aquest projecte beneficiarà, d’una banda, a les fires, atès que se’ls garantirà una quantitat d’ingressos addicional, i de l’altra, a les biblioteques, que podran ampliar el seu catàleg i disposar de les novetats editorials amb major celeritat que l’habitual. L’objectiu final del projecte és que les biblioteques enforteixin el seu vincle amb els editors i llibreters de Catalunya.

La iniciativa pren per base la bona valoració de la compra directa per part de biblioteques que va posar en marxa el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya a la darrera edició de La Setmana del Llibre en Català. El projecte compta amb una dotació el de 30.000 euros per a aquest any 2015 i cada biblioteca disposarà d’una quantitat per gastar directament a la fira corresponent. Si el projecte es valora positivament s’estudiarà ampliar el nombre de fires per l’any vinent. Les 65 biblioteques escollides per a participar en el projecte han estat triades per la seva dinàmica activa, les seves especialitzacions, ubicació o per la seva implicació en projectes del Servei de Biblioteques, que impulsa la iniciativa amb la col·laboració de  l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC).

Aquestes són les biblioteques i fires que participen en el projecte:

Bellprat Vila del Llibre:6 i 7 de juny – Bellprat (Anoia)

-       Castelledefels (Baix Llobregat): Biblioteca Central de Castelldefels

-       Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat): Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer

Fira del llibre prohibit: 13 de setembre- Llagostera (Gironès)

http: www.firadelllibreprohibit.com

-       Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat):  Biblioteca Joan Pomar i Solà

Redacció / Foto: Ajuntament de Pallejà

 

Principio del formulario

Final del formulario

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix