Sant Joan Despí acollirà la seu de l’Escola d'Idiomes Moderns de la UB

A partir d'octubre, la Universitat oferirà 600 places per a cursos d'anglès, alemany i francès en una primera fase.

El rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez, i l'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, van signar aquesta setmana un conveni pel qual la UB s'estableix en el municipi del Baix Llobregat amb una oferta de 600 places per fer cursos d'idiomes. D'aquesta manera, es vol donar resposta a una de les necessitats formatives de la ciutat. Les activitats formatives començaran amb un curs d'Els Juliols (cursos d'estiu de la UB) coordinat per Mireia Freixa, catedràtica del Departament d'Història de l'Art de la UB, titulat Sant Joan Despí, vila modernista. L’acte protocol·lari de la signatura es va fer a la sala de juntes de l'Edifici Històric de la Universitat de Barcelona. D’aquesta manera, la Universitat de Barcelona, la primera universitat pública de Catalunya pel que fa a nombre d'estudiants i líder a l'Estat en producció científica, fa un pas més en la seva extensió metropolitana.

Cessió

El conveni preveu la cessió de la Torre de la Creu per un període de cinc anys, prorrogables a deu, i gratuïta per a la UB. L'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, ha destacat la importància de la ubicació d'aquesta escola "en els temps actuals s'ha demostrat fonamental aprendre idiomes per tenir més oportunitats laborals, però també culturals perquè ens converteix en una ciutat més preparada i oberta al món". De fet, Sant Joan Despí va engegar ara fa set anys un projecte transversal per impulsar l'ús de l'anglès i altres idiomes, a través de diferents activitats i programes batejat com Sant Joan Despí, ciutat plurilingüe.

Avantatges per als santjoanencs

En una primera fase, a partir de l'octubre del 2015, la Universitat de Barcelona, a través de l'Escola d'Idiomes Moderns (EIM), impartirà cursos de tres idiomes: anglès, alemany i francès. En el cas de l'anglès, s'oferiran tots els nivells, des de l'A1 fins al C1.2. D'alemany i francès, impartirà el nivell A1. Els veïns de Sant Joan Despí gaudiran dels mateixos avantatges que qualsevol membre de la comunitat UB, com per exemple el cost reduït de matrícula. La UB oferirà quatre beques que cobriran el 100% del cost de l'anualitat i que s'atorgaran per motius econòmics.

Els Juliols

La UB també oferirà altres cursos de l'Àrea de Formació Complementària, com ara d'Els Juliols (cursos d'estiu de la UB), del programa Gaudir UB (activitats acadèmiques de caràcter divulgatiu que volen apropar a la societat el coneixement que es genera a la Universitat amb cursos d'art, ciència i salut, cultura i societat, i història), i formació adreçada per a més grans de 55 anys.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Joan Despí

Principio del formulario

Final del formulario

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
125

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix