Sant Vicenç dels Horts ho té tot a punt per celebrar la Setmana Santa

La presentació oficial serà el divendres 27 de març al Molí dels Frares i anirà a càrrec de l'arxiprest Mossèn Mateu Santacana.

Tot a punt per a la Setmana Santa de Sant Vicenç dels Horts, una referència al Baix Llobregat i Catalunya. La presentació oficial serà aquest divendres 27 de març al Molí dels Frares, a càrrec de l’arxiprest Mossen Mateu Santacana. Estarà acompanyat de Joan Ruiz, President del cos de Portants del Sant Crist, i Juan Martínez, President de la Cofradía del Santísimo Cristo de la Salud y de Nuestra Señora de la Soledad, i, a més, l’acte clourà amb un parlament de l’alcade del municipi baixllobregatí, Oriol Junqueras.

Un dels actes destacats serà el dijous 2 d’abril amb la Processó amb saetas del Santísimo Cristo de la Salud i de Nuestra Señora de la Soledad. L’endemà, Divendres Sant, se celebrarà la tradicional representació de l’Auto Sacramental i, al vespre, la Processó de Silenci del Sant Crist amb els passos de l’Hort, de l’Assotament, de l’Ecce Homo, de Natzaret, de la Mare de Déu dels Dolors, de la Soledat i del Sant Sepulcre.

Enguany, la tradicional celebració religiosa estrena guardó, ja que va ser la guanyadora del Premi Reconeixement Cultural Baix Llobregat 2014 en la categoria de Cultura Popular.

PROGRAMA DE SETMANA SANTA 2015

Divendres 27 de març

A les 18 h Desfilada dels Armats, Sortida del Casal Parroquial de. D. Del riu arribada al Molí dels Frares.
Organitzador: Cos de Portants del Sant Crist

A les 20 h Presentació de la Setmana Santa a Sant Vicenç dels Horts , a càrrec del’arxiprest Mn. Mateu Santacana, al Molí dels Frares. Estarà acompanyat de Joan Ruiz (President del cos de Portants del Sant Crist) i Juan Martínez (President de la Cofradía del Santísimo Cristo de la Salud y de Nuestra Señora de la Soledad), a més l’acte clourà amb un parlament de l’alcade, Oriol Junqueras
Lloc: Molí dels Frares
Organitzador: Ajuntament

Dissabte 28 de març

A les 18 h Concert de músiques de Setmana Santa, a càrrec del Grup d’Anea (Cofradía 15+1, de l’Hospitalet de Llobregat), que interpretarà saetas de diferents estils.
Lloc: Societat Cultural La Vicentina
Organitzador: Cofradía del Santísimo Cristo de la Salud y de Nuestra Señora de la Soledad

A les 18.45 h Benedicció de rams i processó
Lloc: plaça de la Creu
Organitzador: Església de Sant Vicenç Màrtir

A les 21 h Nit de saetas
Lloc: Casa d’Andalusia
Organitzador: Casa d’Andalusia

Diumenge 29 de març

A les 9:30 h Processó i benedicció de rams
Sortida de l’Església de Sant Antoni de Pàdua. Itinerari: pl. de Carme Llinàs, c. de La Vinyala, c. de Sant Josep, c. de Mestre Pérez Moya, c. de Rafael Casanovas, av. de Mil·lenari, c. de Ferrer i Oller, c. de La Corunya, c. d’Olot, c. d’Enric Aymerich i Rigol i arribada als Salesians pel c. De Rafael Casanovas.
Organitzador: Església de Sant Antoni de Pàdua

A les 12 h Missa rociera i benedicció de rams
Lloc: Església de Sant Josep
Organitzador: Església de Sant Josep, Cofradía del Santísimo Cristo de la Salud y de Nuestra Señora de la Soledad

A les 13 h Benedicció de rams
Lloc: plaça de Sant Jordi
Organitzador: Església de Sant Vicenç Màrtir

Dilluns 30 de març

A les 19.30 h Missa solemne
Lloc: Església de Sant Josep
Organitzador: Església de Sant Josep, Cofradía del Santísimo Cristo de la Salud y de Nuestra Señora de la Soledad

A les 20.30 h Trasllat en processó del Santísimo Cristo de la Salud i de Nuestra Señora de la Soledad.
Sortida de l’Església de Sant Josep. Itinerari: c. de Mn. Jacint Verdaguer, c. d’Antoni Mampel i av. del Ferrocarril i arribada al Poliesportiu Municipal Sant Josep.
Organitzador: Cofradía del Santísimo Cristo de la Salud y de Nuestra Señora de la Soledad

Dimarts 31 de març

A les 21 h Desfilada dels Armats del Cos de Portants del Sant Cristpels carrers principals de la població.
Sortida del Casal Parroquial. Itinerari: c. del Riu, c. de Barcelona, c. d’Àngel Guimerà, c. de Mn. Jacint Verdaguer, pl. de la Vila, c. de Mn. Josep Duran i c. de Nadal i arribada a l’Església de Sant Vicenç Màrtir.
Organitzador: Cos de Portants del Sant Crist

A les 21.30 h Representació de l’Acte Sacramental. Tretze escenes dels darrers dies de Jesús fins a la seva mort. Guió escènic sobre el text més antic de Fra Antoni de Sant Jeroni (segle XVIII). Amb els Salms de Narcís Lunes i Boloix i amb música del Mestre Antoni Casasempere. Els salms seran interpretats en directe pels actors i acompanyats per una formació de músics en directe
Direcció d’Ermenegild Siñol. Direcció musical de Guillem Pujol. Direcció tècnica d’SPUNIK.
Lloc: Església de Sant Vicenç Màrtir
Organitzador: Cos de Portants del Sant Crist

Dijous 2 d’abril

A les 21.30 h Processó amb saetas del Santísimo Cristo de la Salud i de Nuestra Señora de la Soledad, acompanyats per les bandes de música Ciudad de Teruel i Ciudad de las Roses de Sant Feliu de Llobregat. Les saetas les cantaran: Diana Navarro, Arcángel, Maria Carrasco, Virginia Vargas, Inés de Barbate, Juan Antonio Caballero, José Antonio Escribano i Ricardo Peñuela i David Coronel.
Sortida del Poliesportiu Municipal Sant Josep, Escola Sant Josep. Itinerari: c. de Girona, c. de Mn. Jacint Verdaguer, c. d’Antoni Mampel i c. de Barcelona i arribada a l’Església de Sant Josep.
Organitzador: Cofradía del Santísimo Cristo de la Salud y de Nuestra Señora de la Soledad

Divendres 3 d’abril

A les 8 h Via Crucis
Sortida de l’Església de Sant Vicenç Màrtir. Itinerari: c. de Nadal, c. de Barcelona, c de Rafael Casanova, pl. de la Vila, c. de Rafael Casanova, c. de la Pobla, c. Nou, pl. de Catalunya i arribada a l’Església de Sant Vicenc Màrtir.
Organitzador: Cos de Portants del Sant Crist

A les 16.30 h Desfilada dels Armats del Cos de Portants del Sant Crist pels carrers principals de la població. Davant de l’Ajuntament farà una breu exhibició i l’arenga del Centurió.
Sortida del Casal Parroquial. Itinerari: c. del Riu, c. de Sant Josep, c. de Miguel Hernández, c. de Rafael Casanova, pl. de la Vila (aturada, exhibició i arenga del Centurió), c. de Rafael Casanova, c. d’Àngel Guimerà, c. de Mn. Jacint Verdaguer, c. de Sant Miquel, c. de Ribot i c. de Rafael Casanova i arribada a la Societat Cultural La Vicentina.
Organitzador: Cos de Portants del Sant Crist

A les 18.30 h Representació de l’Acte Sacramental. Tretze escenes dels darrers dies de Jesús fins a la seva mort. Guió escènic sobre el text més antic de Fra Antoni de Sant Jeroni (segle XVIII). Amb els Salms de Narcís Lunes i Boloix i amb música del Mestre Antoni Casasempere. Els salms seran interpretats en directe pels actors i acompanyats per una formació de músics en directe
Direcció d’Ermenegild Siñol. Direcció musical de Guillem Pujol. Direcció tècnica d’SPUNIK.
Lloc: Església de Sant Vicenç Màrtir
Organitzador: Cos de Portants del Sant Crist

A les 19.30 h Concert de les bandes participants a la Processó de Penitència
Lloc: plaça de la Vila
Organitzador: Cos de Portants del Sant Crist

A les 21 h Processó de Silenci del Sant Cristamb els passos de l’Hort, de l’Assotament, de l’Ecce Homo, de Natzaret, de la Mare de Déu dels Dolors, de la Soledat i del Sant Sepulcre.
Sortida de l’Església de Sant Vicenç Màrtir. Itinerari: pl. de Catalunya, c. de Barcelona, c. del Dr. Robert, c. de Mn. Jacint Verdaguer, pl. de la Vila, c. de Rafael Casanova, c. de la Pobla, c. Nou i pl. de Catalunya i arribada a l’Església de Sant Vicenç Màrtir.
Organitzador: Cos de Portants del Sant Crist

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix