Molins de Rei tindrà una nova biblioteca a la tardor del 2017

En el projecte es recupera l’estructura original de la fàbrica de teixits Ferrer i Mora, que va ser la primera que es va instal·lar al municipi.

Aquest d’abril començaran les obres de la nova biblioteca Pau Vila amb l’enderrocament dels murs exteriors i edificis annexos de l’edifici del Molí. A continuació es treballarà amb l’estabilització i consolidació de l’estructura. També es restauraran les façanes i la coberta i es crearan els nuclis de serveis, com escales, accessos i instal·lacions de subministraments. Finalment s’adequaran les dues plantes superiors de l’edifici per traslladar-hi la biblioteca municipal.

L’actuació tindrà un cost total de 4’56 milions d’euros (IVA inclòs) i suposarà una reforma de 4.933 m2. Aproximadament la meitat d’aquest espai serà per la biblioteca, que podrà multiplicar per cinc la superfície actual d’aquest equipament. Aquesta superfície superarà en més d’un 10% els estàndards de qualitat que recomana la Diputació de Barcelona per biblioteques de municipis de 25.000 habitants com Molins de Rei. La resta d’espai rehabilitat quedarà disponible per usos municipals. Es preveu que les obres puguin quedar enllestides a la tardor de l’any 2017. Cal destacar que un dels punts més atractius de la rehabilitació del Molí és que permetrà recuperar l’estructura original de la fàbrica de teixits Ferrer i Mora, que va ser la primera que es va instal·lar al municipi.

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals ha qualificat el projecte com “un dels més importants del mandat”i ho ha argumentat afirmant que amb el cost de construcció d’una biblioteca donem solució a tres problemes: creem l’equipament més necessari de la vila, recuperem l’edifici històric del Molí que estava en risc d’enrunament i alliberem espais per a altres usos municipals”. Casals també ha dit que “aquest és un projecte global i sostenible, que atén les necessitats del present i genera oportunitats pel futur de la gent de la vila”. Finalment ha volgut subratllar que “amb aquest inici d’obres certifiquem un cop més la nostra capacitat de transformar els compromisos amb realitats palpables.”

D’altra banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, ha remarcat que per primera vegada es presenta un projecte executiu de la biblioteca amb un calendari realista i finançament per arrencar les obres”. Paz també ha volgut recordar que “amb aquest projecte restituïm un dels grans dèficits històrics en equipaments de la vila, i ho fem després d’un diàleg intens i obert amb les entitats i amb tots els grups municipals, malgrat que alguns d’ells hagin optat per rebutjar-lo”. Paz ha posat la biblioteca al costat de la zona esportiva Ricard Ginebreda com a “projecte estratègic per la transformació de Molins de Rei” i s’ha mostrat plenament convençut que “serà un gran avenç per la cultura i la dinamització de la vila.”

Redacció / Foto: Ajuntament de Molins de Rei

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
187

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix