Viladecans acollirà la 4a Jornada de Pràctiques d'Innovació Educativa

Més d’un centenar d'educadors, pares i empreses posaran en comú catorze experiències innovadores.

Més d'un centenar de professionals de l'educació, pares d'alumnes i empreses de la ciutat participaran a la quarta Jornada de Pràctiques d'Innovació Educativa que se celebrarà demà 31 de gener al Centre de Promoció Econòmica i Serveis a les Empreses Can Calderon de Viladecans. Un total de catorze experiències innovadores es presentaran en aquesta edició que, a més, presenta la novetat que "surt de l'escola", amb l'objectiu de compartir coneixements amb altres agents implicats en l'èxit educatiu a la ciutat, com ara famílies, empreses, entitats i tota la ciutadania, que podran veure i escoltar de primera mà com l'escola de Viladecans innova dia a dia.

La jornada començarà a les 9.30 hores i finalitzarà a les 13.30. L'alcalde Carles Ruiz i la inspectora d'Ensenyament de la Generalitat Francesca Travé presentaran la jornada i atendran als mitjans de comunicació cap a les 9.50 hores.

A diferència d'anteriors edicions, en aquesta jornada els ponents no són només els docents i equips directius dels centres educatius de la ciutat. Al seu costat, es trobaran professionals del món de l'administració, d'empreses de la ciutat, les AMPA o beneficiaris directes d'aquestes experiències innovadores (un avi o un jove). Així, l'Institut Torre Roja i l'empresa Unilever explicaran, de manera conjunta, com han posat en marxa la Formació Professional Dual; des de l'Institut Sales i la Farmàcia Macian parlaran dels beneficis de la cotutorització de treballs de recerca de batxillerat; des de l'AMPA de l'escola Àngela Roca compartiran l'experiència d'haver creat una associació de mares i pares 2.0... i així, fins a catorze pràctiques dividides en cinc àmbits: el de l'esperit autònom i creatiu de l'alumne; el del canvi metodològic; el del ciutadà; el de l'educació i l'empresa; i el de l'aprenentatge-servei.

La jornada es tancarà amb una taula rodona moderada pel cap del Servei TAC de la Generalitat, Jordi Vivancos, que tractarà un dels reptes que hi ha actualment al voltant d'aquesta temàtica: com avaluar l'impacte i el grau de millora que genera la innovació educativa.


Trobada de la Red Española de Ciudades Educativas

La quarta Jornada de pràctiques d'innovació educativa arribarà precedida per una trobada de la xarxa "Innovació educativa per a la millora de l'èxit educatiu", un dels quatre eixos temàtics de la Red Española de Ciudades Educativa (RECE) que coordina Viladecans. Es farà aquesta tarda a Can Calderon i participaran representants de diferents municipis espanyols que formen part d'aquesta xarxa. Hi seran presents representants de Gavà, Sabadell, Cornellà, Rivas-Vaciamadrid, Alcoi, Ibi, Langreo i Viladecans.

La principal finalitat d'aquest grup de treball és posar en contacte a municipis interessats en la innovació educativa per millorar l'èxit educatiu. L'objectiu és reflexionar sobre el rol que han de tenir les ciutats en matèria d'innovació educativa i promoure l'anàlisi i l'intercanvi d'experiències dels municipis que la integren.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix