Can Castells Centre d'Art acull una exposició de Josep Guinovart fins al març

Els joves participants en diferents tallers municipals de Sant Boi homenatjant l’artista amb un mural a l’entrada de la instal·lació.

Des d’ahir i fins al pròxim 1 de març es pot veure a Can Castells Centre d’Art de Sant Boi de Llobregat l’exposició Innocència i Lliberat, amb obres de Josep Guinovart. En total són 60 peces de l’artista les que formen la mostra, entre pintures, dibuixos sobre paper i tela, obra gràfica, escultures i altres objectes. Les obres que componen l'exposició pertanyen majoritàriament al Fons Biel Torrens, una col·lecció d'art que es va afegir al Fons d'Art Municipal a finals de 2013 i que inclou també obres de Picasso, Chillida, Miró, Mary Kelly i Jiri Kovanda.

D’altra banda, l'entrada a la instal·lació és un mural d'homenatge a Guinovart que van realitzar joves participants en diferents tallers municipals durant la passada edició de la Fira de la Puríssima.

L’artista

Josep Guinovart (1927-2007) és un dels mestres de l'art contemporani més notables. Representant del corrent artístic anomenat Informalisme, moltes de les seves obres utilitzen elements tridimensionals i abstractes. Es diu d'ell que escrivia un poema amb els dits plens de colors d'on sortien obres humils.

Nova etapa

Aquesta exposició obre una nova etapa de treball a Can Castells Centre d'Art, caracteritzada per la programació d'activitats paral·leles a les exposicions que s'hi aniran programant. En aquest cas, estan previstes visites guiades i un taller, i un curs al voltant d'Innocència i Llibertat, a càrrec del comissari de la mostra, Lluís Torrens.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix